Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Rotund din Copenhaga, Danemarca. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Copenhaga, Danemarca precum: adresa Turnul Rotund, cum ajung la Turnul Rotund, program Turnul Rotund, preturi Turnul Rotund, poze Turnul Rotund, localizare pe harta Turnul Rotund si alte detalii Turnul Rotund.

  • Locatie: Copenhaga, Sjalland island, Danemarca
  • Adresa: Round Tower
  • Transport - autobuz: 350S
  • Transport - tren: Nørreport
  • Website: www.rundetaarn.dk
  • Telefon: 33 73 03 73
  • Pret: adult/copil kr20/kr5
  • Program: 10am-5pm Lun-Sam, pranz-5pm Dum

Turnul Rotund din Copenhaga este cel mai vechi observator functional din Europa. De la finalizarea sa in anul 1642, pana in 1861, turnul a fost folosit ca observator al Universitatii din Copenhaga.

Astazi este un obiectiv turistic al Copenhagai, datorita arhitecturii excentrice si panoramei fantastice asupra centrului orasului. In interiorul turnului se afla o rampa in spirala, lunga de 268,5 metri, care duce la platforma de observatie de la inaltimea de 40 de metri. Daca veti efectua un tur cu ghid, veti afla despre istoria astronomiei din Danemarca din secolul 17, despre turn si despre sala bibliotecii, care gazduia cartile Universitatii din Copenhaga si care acum este un muzeu ce organizeaza expozitii de arta, stiinta sau cultura.

Ideea de a construi un observator stiintific a venit in urma realizarilor in domeniul astronomiei ale Danemarcei, in special in urma construirii de observatoare telescopice de catre astronomul Tycho Brahe, pe insula Hven, in anii 1570. Un observator identic cu Stjerneborg avea sa fie plasat in varful Turnului Rotund, fiind accesibil cu ajutorul atelajelor. Odata cu trecerea timpului, la inceputul secolului 20, un turist german si-a condus puternica masina Beaufort pana in varful rampei. Astazi, rampa este folosita si pentru o cursa anuala de cicluri (biciclete cu o roata).

Turnul Rotund este pomenit si intr-un basm al lui Hans Christian Andersen. In ‘Cufarul fermecat’ erau trei caini cu ochi ingrozitori care pazeau comoara: unul avea ochii cat farfuriile, altul avea ochii cat rotile de moara si ultimul avea ochii cat … Turnul Rotund din Copenhaga.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Copenhaga, Danemarca? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Rotund?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.