Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Trompetilor din Medias, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Medias, Romania precum: adresa Turnul Trompetilor, cum ajung la Turnul Trompetilor, program Turnul Trompetilor, preturi Turnul Trompetilor, poze Turnul Trompetilor, localizare pe harta Turnul Trompetilor si alte detalii Turnul Trompetilor.

  • Locatie: Medias, Sibiu, Romania

In centrul "Cetatii Luminii&quot, dupa cum le place mediesenilor sa isi numeasca urbea, se inalta Turnul Trompetilor al Bisericii Evanghelice &quot’Sfanta Margareta&quot, ridicat la inceputul secolului al XV-lea, aproximativ in acelasi timp cu biserica.

Denumirea turnului provine de la faptul ca, in vremurile de demult, turnul era vegheat de un trambitas care isi ducea veacul in el, anuntand satenii de fiecare data cand zarea vreun dusman apropiindu-se de portile cetatii.

Legenda spune ca alarmele false ale trambitasilor erau pedepsite cu aruncarea acestora din turn.

Turnul prezinta un varf ascutit, incadrat de alte patru turnulete mai mici, ce simboliza dreptul orasului de a pronunta si executa pedeapsa capitala pentru toti raufacatorii. Astfel, prin secolul al XVII-lea au fost arse pe rug unele "vrajitoare&quot, ultima atestare de acest fel fiind datata in anul 1752.

Prea putin cunoscut, Turnul Trompetilor impresioneaza prin arhitectura impunatoare ce il poate incadra in randul atractiilor turistice de interes mondial.

O veche legenda spune ca breasla pietrarilor a dorit sa inalte un turn cum nu a mai fost altul, pentru a ajunge mai repede la ceruri.

Trufia constructiei nu a fost privita cu cei mai buni ochi, puterea divina dand o lectie breslasilor, prin inclinarea acestui turn. Statui cu personaje de legenda, cum ar fi Turre Pitz, ceasul secular, au fost asezate inca din Evul Mediu pe turn, spre a aminti localnicilor ca cetatea este vesnic vie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Medias, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Trompetilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.