Vizualizezi pagina obiectivului turistic Turnul Vasco da Gama din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Turnul Vasco da Gama, cum ajung la Turnul Vasco da Gama, program Turnul Vasco da Gama, preturi Turnul Vasco da Gama, poze Turnul Vasco da Gama, localizare pe harta Turnul Vasco da Gama si alte detalii Turnul Vasco da Gama.

  • Locatie: Lisabona, Portugalia
  • Telefon: tel, info: 218 918 000
  • Pret: adult/copil 5-14 €2.50/€1.50
  • Program: 10:00-20:00 Apr-Oct, pana la 18:00 Noi-Mar

Turnul Vasco da Gama din Lisabona a fost construit in 1998, initial ca un turn de observatie pentru Expozitia Mondiala din 1998 care s-a desfasurat in capitala Portugaliei. Turnul a fost extins, ulterior, cu un hotel inalt.

Torre Vasco da Gama a fost una din multele cladiri moderne ridicate pentru World Expo 1998. A fost proiectat de catre arhitectii Leonor Janeiro si Nicholas Jacobs si firma Skidmore, Owings and Merrill. Turnul a luat numele faimosului explorator portughez Vasco da Gama, care, exact cu 500 de ani in urma, a gasit o ruta comerciala directa spre India. Expozitia a avut loc cu ocazia acestei aniversari.

Turnul a fost construit dintr-un nucleu de beton si un cadru de otel in forma unei vele mari. Aceasta forma aminteste de caravelele folosite de exploratorii portughezi in calatoriile lor din perioada de aur a descoperirilor, din secolele 15 si 16. Nucleul central reprezinta catargul navei si turela din varf – care contine o platforma de observatie si un restaurant panoramic – seamana cu imaginea unui cuib de ciori. La baza turnului era o structura de 4 nivele ce reprezenta prova navei. Aceasta cladire a fost folosita pentru pavilionul Uniunii Europene.

Turnul are o inaltime de 145 de metri si este a doua cea mai inalta structura din Lisabona, dupa pilonii Podului Vasco da Gama. Observatorul si restaurantul s-au inchis in anul 2001, iar in 2007 baza turnului a fost demolata pentru a face loc unui hotel de lux de 21 de etaje, proiectat de arhitectul portughez Nuno Leónidas. Constructia noii cladiri a inceput in acelasi an, iar hotelul s-a deschis la inceputul anului 2013. Platforma de observatie este, din nou, deschisa publicului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Turnul Vasco da Gama?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.