Vizualizezi pagina obiectivului turistic Union Square din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Union Square, cum ajung la Union Square, program Union Square, preturi Union Square, poze Union Square, localizare pe harta Union Square si alte detalii Union Square.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii
  • Adresa: intersectia strazilor Geary, Powell, Post & Stockton Sts
  • Transport - metrou: Powell St
  • Transport - tren: Powell St
  • Transport - tramvai: Powell-Mason, Powell-Hyde

A treia cea mai mare zona comerciala din Statele Unite, Union Square din San Francisco detine numeroase magazine de lux si hoteluri. O coloana inalta din mijlocul pietei comemoreaza o victorie din razboiul hispano-american.

Union Square isi are originile in perioada Razboiului Civil. Piata si-a primit numele (Piata Unirii) dupa numarul mare de mitinguri pro-unire care au fost organizate aici in timpul razboiului. De fapt, Union Square a fost declarata spatiu public in anul 1849 de catre primul primar al orasului. El a conceput zona ca un loc verde si linistit in mijlocul orasului agitat – un loc ideal in care sa se relaxeze cetatenii ocupati. La acea vreme, zona era inca rezidentiala si piata era inconjurata de case victoriene foarte frumoase. La sfarsitul secolului 19 aici au aparut primele hoteluri si magazine universale. Primul magazin – City of Paris – si-a deschis portile in 1896. Primul hotel – St. Francis Hotel – s-a deschis aici in anul 1904.

Dupa cutremurul si incendiul din anul 1906 care a pus la pamant majoritatea cladirilor din jurul pietei, zona si-a revenit rapid. Hotelul St Francis a fost reconstruit deja in anul 1907. Hotelul, care a fost extins anul urmator, poate fi vazut si acum in piata. Frumoasa cladire Beaux-Arts a magazinului City of Paris a avut nevoie doar de renovari interioare dupa cutremur, dar a fost demolata, din pacate, in anul 1981.

In anii 1990, primarul si oamenii sai au inceput lucrari ample de renovare a pietei. S-au pavat mai multe zone si au inceput sa apara mai multe cafenele in aer liber. Cele mai bune magazine au fost si ele atrase de aceasta zona. Union Square a devenit locatia preferata pentru concerte in aer liber, pentru traditionalul pom de Craciun si, bineinteles, pentru proteste.

In centrul Union Square se afla o coloana corintica inalta, care are o statuie a Victoriei in varf. Monumentul, cunoscut si sub numele de Monumentul Dewey, comemoreaza victoria amiralului George Dewey, din anul 1898, din Manila Bay, in timpul razboiului hispano-american.

Astazi, termenul Union Square continua sa descrie nu numai piata de 1 hectar care poarta acest nume ci si zona comerciala din jurul ei. Principalul magazin Macy’s este localizat aici, precum si alti retaileri de lux ca Neiman-Marcus sau Nordstrom. Buticurile sunt din abundenta, la fel ca si galeriile de arta care expun lucrari are artistilor regionali. Langa zona Union Square se afla si districtul teatrelor din San Francisco. In plus, unele din cele mai bune hoteluri ale orasului sunt situate in sau langa Union Square, incluzand St. Francis Hotel, Sir Frances Drake Hotel si San Francisco Grand Hyatt.

Tot in vecinatatea Union Square se afla si capatul liniilor de transport pe cablu Powell-Hyde si Powell-Mason. Telecabinele de pe aceste rute merg doar intr-o directie asa ca ele trebuie intoarse manual la capatul liniilor. Aceasta manevra este urmarita de o multime de oameni, care stau la coada pentru a prinde o calatorie cu faimoasele telecabine.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Union Square?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.