Vizualizezi pagina obiectivului turistic Universitatea Laleli din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Universitatea Laleli, cum ajung la Universitatea Laleli, program Universitatea Laleli, preturi Universitatea Laleli, poze Universitatea Laleli, localizare pe harta Universitatea Laleli si alte detalii Universitatea Laleli.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Universitatea Laleli se afla in Piata Beyazit din Istanbul, centrul fostului Constantinopol, in peninsula istorica. Portalul universitatii este un arc de triumf construit in anul 1864, in stil orientalist, de catre Sultanul Abdulaziz, care atrage turistii ca un magnet. Poarta si cele doua pavilioane cu doua etaje, formeaza ‘poarta principala’ a zidurilor orasului Istanbul, proiectata de arhitectul francez Borgues.

Poarta principala a Universitatii Laleli are o arcada principala flancata de doua arcade cu deschideri mai mici. Deasupra arcadei mari se afla gravate caligrafii. Doua pavilioane cu iz medieval, ca doua turnuri cu ceas, strajuesc arcul de triumf. In spatele zidurilor inalte s-a aflat candva Palatul Vechi, construit de Sultanul Fatih Mehmet Cuceritorul, dupa cucerirea Constantinopolului, prima resedinta imperiala a dinastiei otomane inainte de constructia Palatului Topkapi.

In secolele al V-lea si al VI-lea, pe acest sit se aflau bazilici romane. Pe locul vechiului palat se afla azi cladirea Ministerului de Razboi, construita intre anii 1866-1870, dupa proiectul arhitectului francez Auguste Bourgeois. Dupa mutarea capitalei Turciei la Ankara, cladirea Ministerului de Razboi a fost predata Universitatii din Istanbul si azi gazduieste Rectoratul. In fata Rectoratului se inalta Turnul lui Beyazit.

Curtea Universitatii are patru porti. Poarta aflata in pozitie opozabila cu cea principala deserveste cladiri ale Ministerului Apararii turc, este la fel de monumentala si poate fi intalnita in fata Moscheei Suleymanie. Frumusetea portalului Universitatii Laleli face ca Piata Beyazit sa fie un loc foarte cautat de turisti, care pot admira aici Moscheea Beyazit si pot face shopping in Marele Bazar aflat in imediata apropiere.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Universitatea Laleli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.