Vizualizezi pagina obiectivului turistic Valea Lotrului din Ramnicu Valcea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ramnicu Valcea, Romania precum: adresa Valea Lotrului, cum ajung la Valea Lotrului, program Valea Lotrului, preturi Valea Lotrului, poze Valea Lotrului, localizare pe harta Valea Lotrului si alte detalii Valea Lotrului.

  • Locatie: Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Situata pe intreaga ei lungime in cuprinsul judetului Valcea, Valea Lotrului a devenit o importanta axa turistica odata cu intrarea in functiune, in anii 1970, a Complexului hidroenergetic Lotru-Ciunget, cel mai mare complex de acest fel de pe raurile interioare din Romania, cu peste 150 km de galerii, 5 baraje si hidrocentrala Ciunget. Aceasta este situata la 140 metri adancime.

Afluent al raului Olt, Lotrul isi poarta apele din Muntii Parang, izvorand din lacul glaciar Calcescu si fiind limita intre muntii Lotru, Latorita si Capatanii.

Multa vreme o zona izolata (singurele cai de acces erau potecile ciobanesti – de abia la inceputul secolului al XX-lea s-a construit o sosea de-a lungul acestei vai), Valea Lotrului a constituit un loc de retragere pentru razvratitii vremurilor de demult. Localitatile de aici poarta numele haiducilor ascunsi in munti: Voineasa de la haiducul Voinea, Valea lui Stan etc.

Valea Lotrului incepe din dreptul orasului Brezoi, la confluenta cu raul Olt. Ea se dezvaluie cu zgarcenie, dincolo de barajul Bradisor aratandu-si adevaratele frumuseti. Soseaua este lipita de versantul sudic al vaii, in timp ce capatul lacului abia se zareste. Versantii impaduriti coboara pana aproape de lac, iar pe vreme frumoasa, crestele muntilor Capatanii si Latorita se profileaza in fundal.

Ultima localitate de pe Valea Lotrului este Voineasa, statiune balneoclimaterica la 650 metri altitudine, un loc excelent pentru recreere. Amonte de Voineasa, Lotru patrunde intr-un sector extrem de spectaculos: Cataractele Lotrului, iar mai departe se profileaza barajul Vidra, unul dintre cele mai mari din tara. In spatele barajului se intind apele lacului Vidra, al treilea ca marime din tara. La circa 17 kilometri de barajul Vidra se afla cabana Obarsia Lotrului, important nod rutier in acesti munti, cu legaturi spre Sebes – Alba, Petrosani – Hunedoara si Ranca – Gorj. Drumul de legatura spre Ranca-Novaci este drumul situat la cea mai mare altitudine din tara – 2147 m, cu peisaje de o rara frumusete.

De la Obarsia Lotrului, potecile se indreapta spre lacul Calcescul, lac glaciar, perla Muntilor Parang.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ramnicu Valcea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Valea Lotrului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.