Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vechiul Han Vulturul Negru din Baia Mare, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baia Mare, Romania precum: adresa Vechiul Han Vulturul Negru, cum ajung la Vechiul Han Vulturul Negru, program Vechiul Han Vulturul Negru, preturi Vechiul Han Vulturul Negru, poze Vechiul Han Vulturul Negru, localizare pe harta Vechiul Han Vulturul Negru si alte detalii Vechiul Han Vulturul Negru.

  • Locatie: Baia Mare, Maramures, Romania

Hanul Vulturul Negru (blazonul casei de Habsburg) din Baia Mare, cladire istorica construita inainte de anul 1736, in forma de L, este situat pe coltul sud-estic al Pietei Libertatii. Hanul a oferit la timpul sau spatii de cazare pentru cei ce erau in tranzit prin oras, a dispus de o carciuma si saloane de petrecere (pentru carti, biliard, popice), iar la etaj, in secolul al 19-lea, a avut sala in care au fost organizate baluri si spectacole teatrale. In anul 1783, vechiului han i-au fost alipite cateva camere de oaspeti noi.

Cladirea a fost etajata in anul 1802, i s-a schimbat intrarea si fatada si a capatat un stil neoclasicist, stil pe care il pastreaza si astazi. In anul 1925, in cladire s-a mutat Primaria orasului, hanul devenind impropriu pentru a gazdui persoane in conditii moderne. Din anul 1950, in cladire a functionat si Judecatoria si Oficiul de Cadastru. Din anul 1970, Primaria s-a mutat intr-un sediu nou. Astazi imobilul este ocupat de Centrul de afaceri Baia Mare, in urma reabilitatii din anii 2003-2004.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baia Mare, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vechiul Han Vulturul Negru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Floris
Baia Mare, Maramures

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Floris

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.