Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vestigiile Arheologice din Apold, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Apold, Romania precum: adresa Vestigiile Arheologice, cum ajung la Vestigiile Arheologice, program Vestigiile Arheologice, preturi Vestigiile Arheologice, poze Vestigiile Arheologice, localizare pe harta Vestigiile Arheologice si alte detalii Vestigiile Arheologice.

  • Locatie: Apold, Mures, Romania

Vestigiile arheologice Apold au fost descoperite in localitatea cu acelasi nume din judetul Mures, pe un platou fortificat natural, numit “Dupa Gradini”.

Pe o suprafata de 2 ha s-au descoperit 71 de fragmente ceramice ce dateaza din neolitic, Hallstattul timpuriu, epoca romana, post-romana si din feudalismul timpuriu.

Pe o suprafata restransa din estul platoului au fost gasite fragmente din obiecte casnice, atribuite de arheologi culturii neolitice Petresti.

Printre cele mai deosebite descoperiri se numara un pumnal descoperit in albia paraului Apold, care dateaza din preajma anilor 1.000-800 i.e.n., de origine rasariteana, avand dimensiuni mari: lungimea de 11,5 cm si latimea de 4,5 cm, lungimea si latimea manerului fiind de 4,5 cm si respectiv 1,5 cm.

Faptul ca aici au fost descoperite obiecte ce apartin diferitor ere, demonstreaza ca zona Apoldului a fost locuita inca din cele mai vechi timpuri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Apold, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vestigiile Arheologice?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.