Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vestigiile Arheologice din Banita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Banita, Romania precum: adresa Vestigiile Arheologice, cum ajung la Vestigiile Arheologice, program Vestigiile Arheologice, preturi Vestigiile Arheologice, poze Vestigiile Arheologice, localizare pe harta Vestigiile Arheologice si alte detalii Vestigiile Arheologice.

  • Locatie: Banita, Hunedoara, Romania

Vestigiile arheologice Banita sunt situate in localitatea cu acelasi nume, in apropierea cetatii dacice Banita, inclusa in patrimoniul UNESCO.

Arheologii au descoperit aici statiuni cu stratigrafie complexa, in special la Piatra Cetatii sau Cetatea de pe Dealul Bolii.

Printre descoperiri se numara: cetatea dacica, o bratara dacica de argint si unelte care demonstreaza existenta unor ateliere pentru prelucrarea metalelor (bronzului). La poalele dealului a fost descoperita asezarea civila a cetatii. Anterior constructiei dacice aici a existat un nivel hallstattian.

Printre descoperirile arheologice se numara si monede din pestera Bolii, un tezaur format din imitatii de tetradrahme thasiene, o moneda romana republicana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Banita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vestigiile Arheologice?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.