Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vestigiile arheologice din Piata Libertatii din Timisoara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Timisoara, Romania precum: adresa Vestigiile arheologice din Piata Libertatii, cum ajung la Vestigiile arheologice din Piata Libertatii, program Vestigiile arheologice din Piata Libertatii, preturi Vestigiile arheologice din Piata Libertatii, poze Vestigiile arheologice din Piata Libertatii, localizare pe harta Vestigiile arheologice din Piata Libertatii si alte detalii Vestigiile arheologice din Piata Libertatii.

  • Locatie: Timisoara, Timis, Romania

Vestigiile arheologice din Piata Libertatii din Timisoara au fost scoase la iveala in anul 2006, o data cu lucrarile de modernizare a sistemului de canalizare. Coordonatorul cercetarilor a fost profesorul Florin Drasovean.

Au fost descoperite mormintele manastirii “Popilor negri”, datate in secolul al XVIII – lea. Sub liniile de tramvai, s-a descoperit un tezaur format din 300 de monede de argint, datand din secolul al XV – lea, inceputul secolului al XVI – lea. Descoperirea subliniaza orientarea preponderent central-europeana a schimburilor comerciale care au avut loc in cetatea Timisoara.

Alte descoperiri sunt: doua schelete datand din secolul al XVIII-lea, obiecte din perioada medievala si doua ghete de piele conservate extrem de bine. O parte din vestigiile descoperite, ziduri de cetate, au fost distruse de lamele buldozerelor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Timisoara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vestigiile arheologice din Piata Libertatii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.