Vizualizezi pagina obiectivului turistic Via Appia Antica din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Via Appia Antica, cum ajung la Via Appia Antica, program Via Appia Antica, preturi Via Appia Antica, poze Via Appia Antica, localizare pe harta Via Appia Antica si alte detalii Via Appia Antica.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Dincolo de Porta San Sebastiano din Zidul Aurelian este Via Appia Antica, una din cele mai vechi si cea mai importanta autostrada consulara romana. A fost construita in jurul anului 300 i.Hr. de catre cenzorul Appius Claudius Caecus pentru a lega Roma de Capua si a fost extinsa pana la Brindisi in preajma anului 190 i.Hr. Drumul este acum pietruit pe aproape toata lungimea sa.

Din portul Brindisi se faceau legaturile cu teritoriile estice ale Imperiului Roman, peste Marea Mediterana. La iesirea din Roma, paralel cu drumul, se pot vedea ruinele unora din apeductele care furnizau apa orasului. Pe fiecare parte a drumului se afla ruinele mormintelor familiilor aristocrate ale Romei – construite in afara orasului pentru ca inmormantarile nu erau permise in interiorul zidurilor sale. Ruinele acestor morminte si pietrele memoriale se combina cu liniile si chiparosii din Roman Campagna pentru a-i conferi drumului Via Appia Antica aspectul caracteristic si pitoresc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Via Appia Antica?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.