Vizualizezi pagina obiectivului turistic Viaductul Millau din Franta. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Franta precum: adresa Viaductul Millau, cum ajung la Viaductul Millau, program Viaductul Millau, preturi Viaductul Millau, poze Viaductul Millau, localizare pe harta Viaductul Millau si alte detalii Viaductul Millau.

  • Locatie: Franta

Podul rutier hobanat din Millau, Franta

Viaductul Millau este un pod rutier hobanat (pe cabluri) ce trece peste valea Tarn, in departamentul Aveyron, in Franța. Podul asigura continuitatea autostrazilor A75 și A71 intre Paris și Béziers. Acest pod, inaugurat oficial pe 14 decembrie 2004, deține patru recorduri mondiale.

Viaductul Millau este plasat pe teritoriul comunelor Millau și Creissels, in departamentul Aveyron, Franța. Inainte de construirea podului, traficul de pe autostrada cobora pe fundul vaii raului Tarn, urmand drumul național 9, in apropiere de Millau. Acest lucru producea aglomerație la inceputul și sfarșitul vacanței de vara. Podul traverseaza valea Tarn desupra celui mai jos punct al acesteia, unind doua dealuri de calcar, Causse du Larzac și Causse Rouge, dealuri plasate in parcul natural regional Grands Causses.

Piatra de temelie a fost pusa pe 14 decembrie 2001 și viaductul a fost pus in serviciu pe 17 decembrie 2004.

Viaductul este un pod hobanat cu o lungime de 2.460 m. Traverseaza raul Tarn la aproape 270 m altitudine. Tablierul, cu o latime de 32 m, conține o autostrada cu 2 benzi și o banda de urgența pe fiecare sens de mers. Podul este susținut de șapte picioare prelungite prin piloni de 87 m inalțime, de care sunt agațate cele 11 perechi de hobane. Raza de curbura a podului este de 20 km, ceea ce permite vehiculelor o traiectorie mai precisa decat in linie dreapta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Franta? Doresti sa te cazezi in apropiere de Viaductul Millau?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.