Vizualizezi pagina obiectivului turistic Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor din Budacu de Sus, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budacu de Sus, Romania precum: adresa Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor, cum ajung la Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor, program Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor, preturi Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor, poze Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor, localizare pe harta Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor si alte detalii Vulcanii Noroiosi “La Gloduri” de la Monor.

  • Locatie: Budacu de Sus, Bistrita-Nasaud, Romania

Vulcanii noroiosi de la Monor se afla la 42 de km de Bistrita, pe malul stang al paraului Lutului, in judetul Bistrita-Nasaud.

Este o rezervatie naturala de tip geologic si se intinde pe suprafata totala 2 ha, fiind o zona mlastinoasa cu vulcani noroiosi stinsi si partial activi, legati genetic de o structura litologica purtatoare de gaz metan.

Zona mai este numita “La gloduri”, vulcanii fiind partial activi, generati de iesirea gazului metan din adancimi. Actiunea acestuia antreneaza la suprafata un noroi fluid, combinat cu apa de infiltratie si apa sarata de zacamant. Activitatea vulcanilor se inteteste in perioadele de ploi abundente si degajare mai intensa a gazelor.

Solul este alcatuit din sedimente miocene, reprezentate prin argile, marne, gresii si nisipuri. In apropierea localitatii apar la suprafata sedimente sarmatiene. Inspre catena eruptiva a Calimanilor intalnim sedimente miocen superioare, reprezentate prin marne cu inercalatii subtiri de gresii si nisipuri.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budacu de Sus, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Vulcanii Noroiosi "La Gloduri" de la Monor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.