Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor, cum ajung la Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor, program Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor, preturi Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor, poze Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor, localizare pe harta Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor si alte detalii Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Zidul de aparare de pe strada Centumvirilor este situat intre strazile Odobescu si Tribunei din localitatea Sibiu.

A fost ridicat intre anii 1357 – 1366 si transformat in secolul al XVIII-lea.

Strada Centumvirilor sau “Spinarea Cainelui”, dupa cum o cunosc batranii orasului, este un punct pitoresc din cetatea Sibiului, ce ne ofera o priveliste uluitoare deasupra acoperisurilor caselor din Orasul de Jos.

Strada are un profil convex, iar strazile Konrad Haas si Odobescu, de la baza zidului, au un profil concav, cele doua trasee unindu-se la capete, astfel incat elevatia zidului are o forma lenticulara.

Zidul are o lungime de 200 m si o inaltime de 10 m in partea mediana, unde sunt amenajate scarile Poschen ce fac legatura intre cele doua cartiere ale orasului vechi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zidul Cetatii Sibiului de pe Strada Centumvirilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.