Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zidul de pe Strada Cetatii din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Zidul de pe Strada Cetatii, cum ajung la Zidul de pe Strada Cetatii, program Zidul de pe Strada Cetatii, preturi Zidul de pe Strada Cetatii, poze Zidul de pe Strada Cetatii, localizare pe harta Zidul de pe Strada Cetatii si alte detalii Zidul de pe Strada Cetatii.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Construit intre anii 1357 – 1366, zidul de pe strada Cetatii face parte din cetatea Sibiului.

Initial, fortificatiile Sibiului includeau 39 de turnuri de aparare, cinci bastioane, patru porti si cinci baterii de artilerie.

Portiunea zidurilor de fortificatie dintre turnurile Dulgherilor si Olarilor a scapat de “sistematizarea” din secolul al XIX-lea.

In prezent zidul de pe strada Cetatii are aspectul avut in a doua jumatate a secolului al XV-lea, cand a fost refacut din caramida si prevazut inspre interior cu ample arcade ce sustin drumul de straja. Acesta are un parapet de lemn si acoperis sustinut de stalpi de lemn.

In dreptul Turnului Dulgherilor, spre interior, apare un balcon, turnul fiind plasat in exteriorul zidului, cu rol de flancare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zidul de pe Strada Cetatii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Strada Cetatii este strabatuta / delimitata de un zid de aparare ce uneste trei turnuri! Vizitatile!
Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.