Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zidul Plangerii din Ierusalim, Israel. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ierusalim, Israel precum: adresa Zidul Plangerii, cum ajung la Zidul Plangerii, program Zidul Plangerii, preturi Zidul Plangerii, poze Zidul Plangerii, localizare pe harta Zidul Plangerii si alte detalii Zidul Plangerii.

  • Locatie: Ierusalim, Israel
  • Adresa: Orasul Vechi

Zidul Plangerii sau Zidul de Vest este cel mai vizitat loc din Israel datorita importantei sale religioase. In perioada tarzie a celui de-al doilea Templu, in anul 20 i.Hr., Irod cel Mare a inceput sa renoveze complexul Templului. El a decis sa extinda curtea Muntelui Templului pentru a-i putea primi pe sutele de mii de pelegrini care-l vizitau. Pentru aceasta, el a construit patru ziduri imense de fixare in jurul pietrei de temelie a Muntelui Moria pentru a sustine lucrarile extinse de renovare si, intre ele, a construit un sistem de domuri si spatii subterane care vor servi ca infrastructura curtii Muntelui Templului.

Zidul Plangerii este zidul vestic de sustinere al Muntelui Templului si, totodata, o parte din zidul care inconjura complexul sacru. La momentul distrugerii Templului, in timpul stapanirii romane, multe straturi superioare din zid au fost daramate si a fost transformat intr-un centru de pelerinaj care comemoreaza legatura sfanta care exista intre un popor si religia sa.

In ultimii 40 de ani, piata de langa Zidul Plangerii a fost extinsa si renovata pentru comoditatea miilor de vizitatori si credinciosi care vin aici. Excavarile arheologice au continuat si, astazi, piata serveste ca un fel de sinagoga imensa in aer liber, unde vizitatorii vin pentru a se ruga si pentru a pune mici bucati de hartie, pe care si-au scris dorintele lor catre Dumnezeu, intre pietrele din Zidul Plangerii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ierusalim, Israel? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zidul Plangerii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

L am perceput ca pe un loc de rugaciune:in partea stanga se roaga barbatii iar in partea dreapta dreapta femeile,Platoul din fata zidului este dotat cu scaune pe care poti sa te asezi si sa meditezi dupa ce te ai rugat si ai lasat un biletel cu cererile tale catre Isus.In piata din fata zidului localnicii isi serbeaza diferite evenimente din viata lor( la unul am fost invitati si noi-o aniversare)

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.