Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu din Sibiu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sibiu, Romania precum: adresa Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu, cum ajung la Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu, program Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu, preturi Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu, poze Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu, localizare pe harta Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu si alte detalii Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu.

  • Locatie: Sibiu, Sibiu, Romania

Zidurile cetatii Sibiului fac parte din a 3-a centura de fortificatii, ridicata in secolul al XIV-lea si consolidata in secolul al XVII-lea.

Din centura au fost pastrate pana in prezent zidurile ce se intind de-a lungul b-dului Coposu si a strazii Manejului, precum si trei turnuri de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor.

Acestea sunt cele mai bine conservate turnuri de aparare din Sibiu. Zidul de legatura dintre aceste turnuri este o reconstructie recenta a vechiului zid care exista intre ele.

Intre zid si partea carosabila se afla o zona verde cu copaci, amenajata in anul 1791, initial intre Bastionul Haller si Turnul Gros, ulterior prelungita pana la Bastionul Cisnadiei. Este cunoscuta sub numele de "promenada&quot.

La mijloc se afla un monument ridicat in anul 1828, cu ocazia vizitei la Sibiu a imparatului Francisc I. In fata acestuia se afla o stela, avand partea superioara decorata cu motive militare. Intre monument si stela s-a ridicat la 1981 o fantana arteziana.

La intersectia strazii Filamornicii cu b-dul Coposu, zidul este strapuns cu o bolta semicirculara, ce permite trecerea pietonilor; aici exista Poarta Lesurilor, dechisa in zid, in anul 1554, in timpul epidemiei de ciuma.

Portiunea de zid de-a lungul strazii Manejului se prezinta ca o suita de bolti semicirculare care aveau rolul de a sustine galeria de straja. A fost restaurat la forma initiala in 1976, doar o portiune de cca 50 m fiind pastrata asa cum arata inainte. Paralel cu zidul de pe strada Manejului se vad fragmente dintr-un alt zid care a fost o dublura.

Zidurile cetatii inconjoara centrul istoric al Sibiului, oras ce a inflorit cultural si turistic in ultimii ani, devenind una dintre cele mai frecventate destinatii turistice din Romania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sibiu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zidurile Cetatii Sibiului de pe Bulevardul Coposu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Am fost fascinat anul trecut cand am fost prima data in centrul vechi al Sibiului si acum nu am facut sa reiau in detaliu vizita. Ca fapt inedit apropo de zidul cetatii, sambata sunt multe mirese care isi fac sedinta foto aici.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.