Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zidurile Medievale din Porec, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Porec, Croatia precum: adresa Zidurile Medievale, cum ajung la Zidurile Medievale, program Zidurile Medievale, preturi Zidurile Medievale, poze Zidurile Medievale, localizare pe harta Zidurile Medievale si alte detalii Zidurile Medievale.

  • Locatie: Porec, Istria, Croatia

Cea mai veche parte a zidurilor orasului Porec dateaza din antichitatea tarzie, pentru care exista documentatie ca a avut loc o restaurare majora a meterezelor in secolul al 13-lea. Pentru aparare cel mai mult a contat centura de est, care a fost intarita si mai mult in a doua jumatate a secolului al 15-lea, in vremurile in care primejdia turcilor era iminenta.

Orasul Porec a fost inconjurat de ziduri pe intreaga peninsula pe care o ocupa, ziduri ce vor supravietui pana in secolul al 18-lea. Ele au fost construite intre secolele 12-16, urmand linia de fortificatii antice. Astazi sunt conservate un castel pentagonal care a fost sediul primarului, construit in anul 1447, un turn rotund construit dupa planurile lui Francesco Boundulmier in anul 1473 si un turn semicircular construit dupa planurile lui Pietro de Mula in anul 1475. In secolul al 19-lea, zidurile au fost demolate.

Intreaga centura a zidurilor ar fi avut 11 turnuri si cinci porti care au dus la partea dinspre mare. Peretii de piatra sunt acum vizibili doar la partea dinpre mare. In ceea ce priveste protectia, intrarea principala era in partea de est a peninsulei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Porec, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zidurile Medievale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.