Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zimbraria Neagra din Bucsani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucsani, Romania precum: adresa Zimbraria Neagra, cum ajung la Zimbraria Neagra, program Zimbraria Neagra, preturi Zimbraria Neagra, poze Zimbraria Neagra, localizare pe harta Zimbraria Neagra si alte detalii Zimbraria Neagra.

  • Locatie: Bucsani, Dambovita, Romania

Zimbraria Neagra din cadrul Ocolului Silvic Bucsani, judetul Dambovita, este situata la 100 km de Bucuresti si la 30 km de Targoviste. O zi petrecuta in mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale salbatice aflate pe cale de disparitie, merita efortul parcurgetii traseului pana la destinatie.

Zimbraria a fost infiintata in anul 1983, cu scopul adaptarii speciei zimbrului in zona de campie. Are o suprafata de 162 ha, fiind situata in Padurea Neagra, intre paraurile Ccrivat si Neagra din zona Bucsanilor, cu o clima de zona de campie piemontana si dealuri mijlocii. In 1983 au fost adusi aici 18 zimbri din tara, dar si cateva exemplare din strainatate. Dupa anul 1995, scopul zimbrariei a fost de inmultire si transfer al zimbrilor din celelalte rezervatii.

Crearea rezervatiei de zimbri a avut ca scop urmarirea cu caracter experimental a procesului de aclimatizare si dezvoltare a zimbrului in conditiile climatice din zona de campie piemontana si dealuri mijlocii, iar pe de alta parte gospodarirea intr-un sistem unitar.

In rezervatia Neagra sunt acum 40 de zimbri, 20 de masculi si 20 de femele, toate animalele fiind botezate cu nume care incep cu “ro”. Nascut in 1986, Rociu este cel mai varstnic zimbru. Alti zimbri poarta nume ca Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario sau Roberta.

Cea mai buna ora de vizitare este dimineata, la ora 10, cand zimbrii vin sa manance suplimente de hrana. Cei care vor sa petreaca mai mult timp in natura, in apropierea zimbrilor, pot inchiria o cabana cu 12 locuri chiar langa rezervatie. Pe timpul iernii, zimbrul nu se mai poate hrani singur in totalitate.

Accesul se face pe DN 71, pe traseul: Bucuresti, Tartasesti-Racari-Cornatelu-Dobra-Baleni-Bucsani.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucsani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zimbraria Neagra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.