Vizualizezi pagina obiectivului turistic Zona Pietonala Stroget din Copenhaga, Danemarca. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Copenhaga, Danemarca precum: adresa Zona Pietonala Stroget, cum ajung la Zona Pietonala Stroget, program Zona Pietonala Stroget, preturi Zona Pietonala Stroget, poze Zona Pietonala Stroget, localizare pe harta Zona Pietonala Stroget si alte detalii Zona Pietonala Stroget.

  • Locatie: Copenhaga, Sjalland island, Danemarca
  • Adresa: Nyhavn

Stroget este o zona pietonala din Copenhaga, Danemarca. Aceasta atractie turistica populara din centrul orasului este cea mai lunga zona pietonala de shopping din Europa. Strada este marginita la vest de Piata Primariei (Radhuspladsen in limba daneza) iar la este de Noua Piata a Regelui (Kongens Nytorv), o alta piata mare de la capatul celalalt.

Dar zona Stroget este de fapt o serie de strazi care pornesc din aceasta artera centrala. Aceste strazi sunt, incepand din Rådshuspladsen catre Kongens Nytorv, urmatoarele: Frederiksberggade, Gammel Torv / Nytorv, Nygade, Vimmelskaftet, Amagertorv si Ostergade.

Multe din magazinele cele mai faimoase si mai scumpe ale orasului, precum Illums Bolighus, Magasin du Nord, Fabrica Regala de Portelan si lanturile de magazine, sunt localizate aici. Exista si o multitudine de magazine de suveniruri si fast food-uri.

Stroget a fost creata in noiembrie 1962, pe vremea cand masinile sufocau tot mai mult strazile din centrul vechi din Copenhaga. In anii 50, strada era inchisa traficului pentru doua zile, de Craciun. In 1962, aceasta blocada a fost ‘semi-deghizata’ intr-o sarbatoare extinsa, dar, ulterior, nu a mai fost ridicata. Ideea a fost controversata, unii oameni crezand ca danezii nu au mentalitatea ‘vietii publice’ si multi comercianti locali au crezut ca masura le va afecta afacerile. Dar ea s-a dovedit a fi una de succes si in zona s-au deschis mai multe magazine si cafenele, dobandind o noua vitalitate.

Pornind de la succesul inregistrat de strada Stroget, reteaua s-a extins treptat; o alta strada si mai multe piete au fost inchise traficului auto in 1968, urmand alte masuri asemanatoare in 1973, 1980 si 1992. Astfel, de la cei 15,800 de metri patrati ai strazii Stroget, zona pietonala din Copenhaga masoara acum peste 100.000 de metri patrati. Ideea a devenit un model imitat in foarte multe locuri si orase din lume. Arhitectul danez Jan Gehl a avut un rol esential in crearea acestei zone pietonale.

In timpul sezonului turistic din timpul verii, Stroget este vizitata de 250.000 de persoane zilnic, iar pe timpul iernii de 120.000. Pentru multi ani de la sfarsitul secolului 20, turistii de pe Stroget se bucurau de spectacolul oferit de un om inalt, imbracat intr-un costum viking, care-i ghida catre unul din magazinele de pulovere din zona. Astazi, exista o varietate de artisti stradali, acrobati, muzicanti sau magicieni.

Capatul vestic al Stroget, din Piata Primariei, este la o distanta mica de mers pe jos de Gradinile Tivoli si Gara Centrala din Copenhaga. La capatul estic al zonei, in Noua Piata a Regelui, se afla Teatrul Regal Danez si exclusivistul Hotel d’Angleterre, iar zona populara Nyhavn si Palatul Amalienborg se afla in apropiere.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Copenhaga, Danemarca? Doresti sa te cazezi in apropiere de Zona Pietonala Stroget?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.