Filarmonica Constantin Silvestri, Targu Mures – Vizualizezi poze Filarmonica Constantin Silvestri, detalii Filarmonica Constantin Silvestri, localizare Filarmonica Constantin Silvestri, meniuri Filarmonica Constantin Silvestri, date de contact Filarmonica Constantin Silvestri.

Filarmonica Constantin Silvestri
  • Locatie: Targu Mures, Mures, Romania

Construirea Palatului Culturii in 1913 a insemnat o cotitura majora in viata muzicala a urbei. In acest minunat templu al artelor si-a început imediat activitatea Conservatorul Municipal, profesorii si studentii Conservatorului alcatuind in scurt timp o orchestra simfonica.

In anul 1950 orchestra a primit statutul de Filarmonica de Stat, iar la începutul anilor 60 a fost înfiintat si Corul mixt, lucru care a permis abordarea unui repertoriu complex si exigent ce cuprinde majoritatea genurilor muzicale din toate epocile, inclusiv creatia muzicala contemporana.

Pe parcursul existentei de peste o jumatate de secol pe scena de concert a Filarmonicii din Targu Mures au evoluat dirijori si solisti de renume din tara si de peste hotare.

Pe langa concertele de la sediu si din alte localitati din tara (inclusiv Bucuresti) orchestra simfonica a intreprins turnee de succes in Ungaria, Austria, Elvetia, Germania, Franta, Anglia, Irlanda, Suedia, fosta Uniune Sovietica, Belgia,Italia, Spania, Japonia. De asemenea orchestra are foarte multe înregistrari radio, de televiziune si discografice.

Activitatea artistica a Filarmonicii de Stat Tg.Mures se desfasoara in stagiuni permanente cu concerte saptamanale carora li se adauga si trei festivaluri anuale traditionale: “Zilele Muzicale Targumuresene” in luna mai, Festivalul International “In memoriam Constantin Silvestri” in luna octombrie si “Musica Sacra” in luna decembrie.

Adresa: 540052 Targu Mures, Str. Enescu nr.2

Tel.: (0265)26.25.48 (dir); 16.13.52; 16.69.58 (secr.muz.; contab)

Fax: (0265)26.25.48

www.filarmonicams.ro

email: [email protected]

Vezi localizarea pe harta

Filarmonica Constantin Silvestri

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.