Opera Nationala, Bucuresti – Vizualizezi poze Opera Nationala, detalii Opera Nationala, localizare Opera Nationala, meniuri Opera Nationala, date de contact Opera Nationala.

Opera Nationala
  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania

Opera Nationala Bucuresti este cel mai mare teatru liric al tarii si una dintre cele patru Opere Nationale din Romania. Cel care a luptat pentru fondarea acestei institutii a fost compozitorul, dirijorul, cantaretul si profesorul George Stephanescu, intemeiind Compania Opera Romana, in anul 1885. La inceput, compania prezenta opere italiene si franceze de mare popularitate, dar si vodeviluri, adica opere comice din creatia nationala.

Institutionalizarea Operei Romane s-a realizat abia in anul 1921. Premiera absoluta s-a facut cu opera Lohengrin sub bagheta lui George Enescu.

Capacitatea actualei cladiri a operei are o capacitate de 2.200 de locuri, fiind ridicata in anul 1953, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu, sub denumirea “Teatrul de Opera si Balet”.

Fatada cladirii are un portic cu 3 arcade monumentale, impodobite cu statuile a patru muze si trei usi de acces, ce permit intrarea in holul maiestuos inaltat pe doua nivele. Sala de spectacole are forma de potcoava. Scena are 24 m latime, 20 m adancime si 30 m inaltime.

Ultimul etaj gazduiesti Muzeul Operei.

In fata cladirii a fost inaltata statuia de bronz a geniului muzician George Enescu, precum si bustul compozitorului Gheorghe Stephanescu, fondatorul Operei Romane.

Cele doua basoreliefuri din fata cladirii infatiseaza o scena de opera si zborul unor balerini.

Deosebit de impresionant este si candelabrul cu 100 de brate de cristal aurit.

Vezi localizarea pe harta

Opera Nationala

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.