Teatrul Anton Pann, Ramnicu Valcea – Vizualizezi poze Teatrul Anton Pann, detalii Teatrul Anton Pann, localizare Teatrul Anton Pann, meniuri Teatrul Anton Pann, date de contact Teatrul Anton Pann.

Teatrul Anton Pann
  • Locatie: Ramnicu Valcea, Valcea, Romania

Teatrul “Anton Pann” din Valcea este o institutie de spectacole inaugurata in anul 1990, fiind continuatorul unei indelungate traditii teatrale, reprezentata de Teatrul Popular.

Goange Marinescu, directorul si animatorul teatrului a reusit sa pozitioneze teatrul valcean in fruntea miscarii teatrale din Romania, prin colaborarea cu regizori de valoare precum: Silviu Purcarete, Dan Micu sau Alexandru Dabija.

Desi valcenii si-au dorit un teatru al lor de zeci de ani, nu a existat o “casa a teatrului” pana la Teatrul Adreani, ce a gazduit multe spectacole sustinute de vestiti actori romani, urmat de prima Casa a Teatrului a carei inaugurare a fost salutata si de Radu Beligan, care a consemnat in Cartea de Onoare a teatrului: “Nu cred ca exista un teatru in lume la o populatie de 120.000 locuitori – nou, elegant si dotat dupa ultimele cerinte ale tehnicii moderne ca acesta. Am sa scriu si la Institutul International de Teatru sa semnalez acest caz absolut unic.”

Vezi localizarea pe harta

Teatrul Anton Pann

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.