Teatrul de Papusi Puck, Cluj-Napoca – Vizualizezi poze Teatrul de Papusi Puck, detalii Teatrul de Papusi Puck, localizare Teatrul de Papusi Puck, meniuri Teatrul de Papusi Puck, date de contact Teatrul de Papusi Puck.

Teatrul de Papusi Puck
  • Locatie: Cluj-Napoca, Cluj, Romania

Teatrul de Papusi de Stat din Cluj a luat fiinta in 1950 pe 5 februarie. Fondatorii institutiei au fost membrii trupei de papusari ai Sindicatului Mixt al Artistilor, Scriitorilor si Ziaristilor, infiintata in 1948. Spectacolul festiv de deschidere s-a numit “Banul si Paraluta”, de Nina Ghernet.

Iata cateva din numeroasele premii obtinute de acest teatru în 50 de ani de existenta:

1956 – premiul I si diferite alte premii pentru spectacolele “Fiii pescarului” si “Ludas Maty” in cadrul Saptamanii Teatrului de Papusi de la Bucuresti.

1968 – spectacolul “Sarea-n bucate”, de Ion Creanga, regia: Kovacs Ildiko a fost prezentat în limba esperanto la prima editie a Festivalului International de Teatru de Papusi de la Zagreb, Jugoslavia si a obtinut premiul pentru arta spectacolului si pentru interpretare.

2000 – premiul de interpretare feminina la Festivalul “Ion Creanga”, Bacau, cu spectacolul “Stan Pătitu”, regia Bogdan Ulmu, scenografia Epaminonda Tiotiu, obtinut de actrita Camelia Constantin.

Adresa: Strada I.C. Brătianu nr. 23, Cluj-Napoca, 400079

Telefon: 0264-195992

Fax: 0264-197410

www.teatrulpuck.ro

[email protected]

Pretul unui bilet pentru spectacolele de nocturna si premiere – 10 lei. Pentru spectacole in cursul saptamanii – 7 lei. Pentru grupuri organizate si abonamente – 5 lei.

Vezi localizarea pe harta

Teatrul de Papusi Puck

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.