Teatrul de Stat Ioan Slavici, Arad – Vizualizezi poze Teatrul de Stat Ioan Slavici, detalii Teatrul de Stat Ioan Slavici, localizare Teatrul de Stat Ioan Slavici, meniuri Teatrul de Stat Ioan Slavici, date de contact Teatrul de Stat Ioan Slavici.

Teatrul de Stat Ioan Slavici
  • Locatie: Arad, Arad, Romania

Centrul orasului Arad este dominat de impresionanta artera de circulatie cunoscuta de toti aradenii sub numele de Bulevard. Una dintre cele mai reprezentative cladiri este cea a Teatrului de Stat. Datorita amplasarii, cladirea constituie un cap de perspectiva pe Bulevardul Revolutiei, dominand intreaga artera aradeana.

Edificiul a fost realizat in stil neoclasic, cu trei nivele, cu intrarea principala in axul bulevardului si marcata de o coloana ce sustine un fronton.

In anul 1959, teatrul a fost refacut in intregime, ca urmare a unui devastator incendiu. Cu aceasta ocazie, i s-a redat forma originala. Frontonul de pe fatada principala a fost decorat cu un basorelief executat de sculptorii aradeni Ion Tolan, Valeriu Brudascu si Emil Vitroel.

In 1967, in interiorul teatrului, a fost amenajata o mica sala de spectacole, cunoscuta de toti aradenii, sub numele de sala “Studio”.

Unitati de cazare din apropiere

Vezi localizarea pe harta

Teatrul de Stat Ioan Slavici

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.