Teatrul National Vasile Alecsandri, Iasi – Vizualizezi poze Teatrul National Vasile Alecsandri, detalii Teatrul National Vasile Alecsandri, localizare Teatrul National Vasile Alecsandri, meniuri Teatrul National Vasile Alecsandri, date de contact Teatrul National Vasile Alecsandri.

Teatrul National Vasile Alecsandri
  • Locatie: Iasi, Iasi, Romania

Cladirea Teatrului National a fost construita pe locul vechii primarii din Iasi, intre anii 1894 si 1896. Aceasta este considerata a fi cea mai veche si cel mai frumosa cladire de acest gen din tara.

Cladirea a fost construita dupa planurile celebrilor arhitecti vienezi Fellner si Helmer, ce au proiectat constructii similare din Viena, Praga, Odessa, Zurich.

In anul 1956 teatrul iesean primeste numele marelui poet Vasile Alecsandri (1821 – 1890) cu prilejul aniversarii a 140 de ani de la primul spectacol in limba romana.

Cladirea Teatrului National adaposteste adevarate monumente de arta: Cortina pictata in 1896, Cortina de fier , pictata de Al. Goltz ; Plafonul pictat de Al. Goltz, in culori pastelate, Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri.

n prezent aceasta cladire gazduieste si Opera Romana.

Vezi localizarea pe harta

Teatrul National Vasile Alecsandri

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.