Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia, Oradea – Vizualizezi poze Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia, detalii Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia, localizare Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia, meniuri Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia, date de contact Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia.

Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia
  • Locatie: Oradea, Bihor, Romania

Teatrul de Stat pentru Copii si Tineret Arcadia, (fostul Teatru de Papusi) a luat fiinta in 1950, la initiativa unui grup format din entuziasti iubitori ai genului.

In decursul anilor, Teatrul Arcadia s-a afirmat datorita productiilor sale ca fiind una dintre cele mai de seama institutii de profil din Romania, aici desfasurandu-si activitatea mari creatori si artisti de talie internationala.

Cladirea in care functioneaza teatrul dateaza din anul 1760, cand aici era inaugurat hanul "Arborele verde&quot, in proprietatea Capitului Romano-catolic. In secolul XVIII hanul nu a avut decat doua camere, o cafenea si o carciuma. In aceasta cladire au locuit functionarii Capitului, dar a functionat si o temnita. In timpul marelui incendiu din 1836 s-a distrus si acest han, dupa care a fost reconstruit pastrand zidurile existente.

In anul 1877 era o cladire cu doua etaje acoperita cu tigla, avand 87 camere de oaspeti, cafenea, berarie, carciuma, o sala mare si una mai mica. Dupa 20 de ani, hanul a fost modernizat si transformat intr-un hotel de categoria I-a cu 40 de camere, o sala de bal luxoasa, restaurant, cafenea.

Avand in vedere vechimea, istoria, architectura sa, care intersecteaza trei stiluri: baroc tarziu, eclectic si secession, Teatrul Arcadia este o cladire de patrimoniu, protejata de UNESCO.

Vezi localizarea pe harta

Teatrul pentru Copii si Tineret Arcadia

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.