Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, Targu Mures – Vizualizezi poze Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, detalii Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, localizare Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, meniuri Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel, date de contact Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel.

Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel
  • Locatie: Targu Mures, Mures, Romania

Adresa: Strada Postei nr. 2, Targu Mures, 540043

Telefon: 0365-407950, 0365-407951

www.teatrulariel.ro

[email protected]

Infiintat in 1949, intr-un imobil din Targu-Mures, este unul din cele trei teatre pentru copii si tineret din Romania cu sectii in limbile romana si maghiara si unul din cele mai mari de acest fel din tara: 24 de actori (cate 12 la fiecare sectie), carora li se adauga tehnicieni si personal administrativ.

Sectia romana a luat fiinta in anul 1963. Primele spectacole au fost regizate de Antal Pal, unul dintre intemeietorii teatrului de papuşi din Targu-Mures. Au regizat apoi, la sectia romana: Mihai Raicu, Claudiu Cristescu, reputatul si regretatul Harag Gyorgy, urmati peste decenii de Dan Alecsandrescu, Kovacs Ildiko, Cristian Pepino s.a.

Participarile la festivaluri nationale si internationale, turneele in tara si strainatate, in Europa si in alte parti ale lumii (Pakistan, Iordania, India, alaturi de Ungaria, Bulgaria, Franta, Italia, Polonia, Iugoslavia etc) au fost intotdeauna incununate de succes si de numeroase premii de regie si interpretare.

Cunoscut pana in 1990 pur si simplu ca “teatrul de papusi”, a fost numit Teatrul pentru copii si Tineret Ariel de directoarea de atunci, Smaranda Enache.

Din octombrie 1999, teatrul dispune de un spaţtiu alternativ de spectacol, infiintat impreuna cu fundatia Dramafest, spatiu dedicat experimentului si cautarii noului. Spectacolele deja produse in underground au participat la festivaluri in tara si in Europa si, alaturi de spectacolele pentru copii, se bucura de un considerabil succes de public si de critica.

Vezi localizarea pe harta

Teatrul pentru Copii si Tineret Ariel

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.