Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri, Craiova – Vizualizezi poze Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri, detalii Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri, localizare Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri, meniuri Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri, date de contact Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri.

Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri
  • Locatie: Craiova, Dolj, Romania

Anul 1949 reprezinta anul nasterii Teatrului de papusi din Craiova, actualmente Teatrul pentru copii si tineret Colibri. Prima etapa a existentei artistice si materiale a institutiei se dezvoltă in colaborare cu Teatrul National din Craiova.

In 1955, odata cu dobandirea unui sediu propriu, trupa artistilor papusari se completeaza cu venirea scenografului Eustatiu Gregorian, care alaturi de regizorul Horia Davidescu, creeaza spectacole memorabile. Repertoriul acestei etape a cuprins, pe langa dramatizari si adaptari, texte originale destinate teatrului de papusi. Acum apar si primele recunoasteri nationale si internationale, marcate de premii, turnee, participari la festivaluri nationale si internationale.

Teatrul Colibri din Craiova a initiat festivalul international “Sarbatoarea Papusilor”, a carui prima editie a avut loc la sfarsitul lunii mai 2002. In repertoriul teatrului au existat 30 de spectacole permanente, din repertoriul national si universal (Cenusareasa, Motanul incaltat, Alba ca Zapada, Amnarul, Cantaretii din Bremen etc). A efectuat numeroase turnee de-a lungul timpului in tari de pe aproape toate continentele: din China in Maroc si Libia, unde a si fondat teatrul pentru copii din Tripoli, Italia, Franta, in tari din fosta Iugoslavie, Bulgaria.

Adresa: Strada A.I.Cuza, Craiova, 200734

Telefon: 0251-416323

Fax: 0251-412473

[email protected]

Unitati de cazare din apropiere

Vezi localizarea pe harta

Teatrul pentru Copii si Tineret Colibri

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.