Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, Botosani – Vizualizezi poze Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, detalii Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, localizare Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, meniuri Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache, date de contact Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache.

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache
  • Locatie: Botosani, Botosani, Romania

Data de 1 mai 1953 este inscrisa in certificatul de nastere al unei institutii menite sa ofere spectatorilor de toate varstele, prin intermediul celor 160 de titluri – lucrari originale sau adaptari ale unor basme, bucuria intalnirii cu o lume in care poti da frau liber imaginatiei.

Si aceasta institutie poarta numele unui personaj binecunoscut in lumea papusilor, “Vasilache”. Intre cele 21 de spectacole aflate în repertoriul teatrului, se intalnesc creatii diferite ca stil, miza sau mijloace scenice folosite.

Pe parcursul celor aproape 50 de ani de existenta, Teatrul “Vasilache” a inclus in repertoriul sau lucrari originale, dar si multe adaptari dupa basme si dupa opere literare, romanesti sau straine. Astfel se regasesc prelucrari dupa Creanga, Eminescu, Sadoveanu, Cezar Petrescu, Victor Eftimiu, Gellu Naum, apoi Swift, Puskin, Kipling, Oscar Wilde, chiar si Homer si Aristofan, fara sa lipseasca Fratii Grimm, Charles Perrault si altii.

La realizarea spectacolelor teatrului botosanean au contribuit regizori şi scenografi de prestigiu, binecunoscuti in perimetrul artei papusaresti din Romania si strainatate, cum ar fi: regizorii Florica Teodoru, Tatiana Sireteanu, Mircea Petru Suciu, Zoe Anghel-Stanca, Constantin Dinischiotu, Ioan Puiu Stoicescu, Constantin Brehnescu, Liviu Steciuc, Valentin Dobrescu si scenografii Iache Dobrescu, Elena Buzdugan, Cik Damadian, Eustatiu Gregorian, Mihai Pastramagiu s.a.

Despre calitatea prestatiilor papusarilor botosaneni vorbesc numarul impresionant de spectacole si spectatori, turneele din tara si îi peste 10 tari europene, precum si premiile obtinute la festivalurile si concursurile organizate de teatrele de profil, in Romania sau peste hotare.

Adresa: Strada Victoriei nr. 13, Botosani, 710336

Telefon: 0231-514353 Rezervari, 075-6084651 Rezervări

Fax: 0231-514353

facebook.com/Teatrul.Vasilache.Botosani

[email protected]

Biletele se pot achizitiona cu o ora inainte de inceperea spectacolului.

Pretul biletelor: – spectacolele organizate in cursul saptamanii: 5 lei; – spectacolele duminicale: 6 lei; – spectacolele in premiera: 10 lei.

Unitati de cazare din apropiere

Vezi localizarea pe harta

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.