Teatrul Tineretului, Piatra Neamt – Vizualizezi poze Teatrul Tineretului, detalii Teatrul Tineretului, localizare Teatrul Tineretului, meniuri Teatrul Tineretului, date de contact Teatrul Tineretului.

Teatrul Tineretului
  • Locatie: Piatra Neamt, Neamt, Romania

Adresa: Piata Stefan cel Mare nr. 1, Piatra Neamt, 610109

Telefon: 0233-211472, 0233-212969, 0233-211036, 0233-213005

Fax: 0233-217159

www.teatrultineretuluint.ro

[email protected]

Program:

Luni: Inchis

Marti: 11.00 – 19.00

Miercuri: 11.00 – 19.00

Joi: 11.00 – 19.00

Vineri: 11.00 – 19.00

Sambata: 11.00 – 19.00

Duminica: 11.00 – 19.00

Casa de bilete functioneaza cu pauza intre 13.00 si 17.00.

Pret bilet întreg: 12 lei / 18 lei loja

Pret bilet redus (elevi si studenti): 6 lei

Teatrul Tineretului Piatra Neamt a jucat un rol deosebit in viata teatrala din Romania si inainte de 1989. La acea vreme, absolventii Universitatilor si Academiilor erau obligatoriu repartizati in provincie, pentru cel putin 3 ani. Situata la o distanta apreciabila de Bucuresti (370 km), capitala judetului s-a bucurat de o mai mare libertate din partea cenzurii, initiativele repertoriale sau regizorale provocand si privirea binevoitoare a criticii.

De aceea Teatrul Tineretului a devenit foarte curand locul favorit pentru un “exil” temporar al celor mai talentati absolventi ai Academiei de Teatru si Film din Bucuresti. Teatrul Tineretului a fost scena pe care au putut sa indrazneasca, sa dea frau liber creativitatii. Talentul, tineretea si nonconformismul au fost reperele Teatrul Tineretului. Astfel, multi dintre cei mai talentati actori romani au debutat pe aceasta scena.

De asemenea, cei mai importanti regizori ai anilor 60 – Liviu Ciulei, Ion Cojar, Andrei Serban, David Esrig, Radu Penciulescu – au creat si afirmat prestigiul scenei nemtene in perioada anilor 60 si inceputul anilor 70, reprezentand cea mai infloritoare perioada a vietii teatrale din Romania dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In 1969, un titlu urias in revista germana de teatru Theatre heute spunea: “revolutia teatrala europeana” se desfasura “pe scenele romanesti”. Acest climat a persistat si dupa ce unii dintre artistii mai sus mentionati, fortati de climatul politic în continua deteriorare, au plecat în Vest in exil.

Era obligatoriu pentru cartea de vizita a unui regizor sa realizeze cel putin un spectacol la Piatra Neamt. De aceea regizori ca Silviu Purcarete, Catalina Buzoianu, Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Mihai Maniutiu – care intre timp au fost recunoscuti pe plan international – fie au debutat, fie au lucrat pe aceasta scena.

Mitul Teatrului Tineretului a fost acreditat prin viteza cu care producea vedete. An de an au venit la Piatra Neamt cei mai buni absolventi ai Institutului de Teatru, nume care s-au impus in miscarea teatrala romaneasca si nu numai: Horatiu Malaiele, Maia Morgenstern, Virgil Ogasanu, Ileana Stana Ionescu, Mitica Popescu, Valentin Uritescu, Oana Pellea, Florin Piersic…

Toate aceste personalitati au reusit sa creeze o stare benefica a actului teatral, recunoscutul “spirit de echipa” de la Piatra Neamt. Prestigiul Teatrului Tineretului a fost consolidat si de rapiditatea cu care s-a impus in viata teatrala internationala.

Intr-o vreme cand spectacolele romanesti treceau cu greu granita, Teatrului Tineretulu s-a impus in manifestari teatrale de avengura: festivalul de Teatru pentru Copii (Nurenberg, 1967), Bienala de la Venetia (1968), Festivalul Popoarelor San Marino (1971), Festivalul International pentru Copii Sibenik (1973), Festivalul Mondial de Teatru Nancy (1977). Aceasta atmosfera, alaturi de festivalul care s-a nascut in 1969, a generat un ceva anume, pe care exegetii l-au intitulat “Fenomenul Piatra Neamt”.

Repertoriul actual al Teatrului consta in principal in piese contemporane, romanesti si straine, dar si din marile valori ale dramaturgiei universale.

Vezi localizarea pe harta

Teatrul Tineretului

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.