Teatrul Vechi Mihai Eminescu, Oravita – Vizualizezi poze Teatrul Vechi Mihai Eminescu, detalii Teatrul Vechi Mihai Eminescu, localizare Teatrul Vechi Mihai Eminescu, meniuri Teatrul Vechi Mihai Eminescu, date de contact Teatrul Vechi Mihai Eminescu.

Teatrul Vechi Mihai Eminescu
  • Locatie: Oravita, Caras-Severin, Romania

Teatrul din Oravita, construit in anul 1817 dupa proiectele arhitectului macedo-roman Ion Niuni, nu este doar cel mai vechi teatru din Romania, ci si primul teatru construit din piatra din sud-estul Europei si prima cladire din Europa luminata cu lampi de acetilena.

Interioarele, o copie fidela a fostului Burgtheater din Viena, au fost decorate dupa proiectele arhitectului vienez Ieronimus Platzger. Ornamentele sunt in stil rococo, in culorile rosu si auriu. Teatrul a fost inaugurat cu ocazia vizitei imparatului Francisc I şi a imparatesei Augusta Carollina, la Oravita. Cladirea are o lungime de 36 m si o latime de15 m.

Din foaier, se ajunge si la balconul sprijinit pe coloane. La parter se gaseste cercul locurilor bune. Cortina mare a fost pictata de Francisc Zech, directorul Scolii Gimnaziale din Oravita. De a lungul timpului aici au sustinut spectacole aici multe trupe de teatru din tara si din strainatate. In 1868 aici a sustinut o reprezentatie si trupa Pascaly cu care a venit si sufleurul, poetul Mihai Eminescu. În amintirea acestui eveniment teatrul poarta numele poetului.

Unitati de cazare din apropiere

Vezi localizarea pe harta

Teatrul Vechi Mihai Eminescu

    Aceasta locatie prefera sa fie contactata prin email. Foloseste formularul de mai jos pentru a-i trimite un mesaj.