Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

500 de persoane, evacuate din Salina Praid, din cauza unui incendiu stins dupa 12 ore

500 de persoane, evacuate din Salina Praid, din cauza unui incendiu stins dupa 12 ore

Incendiul izbucnit, marti, in subteranul Salinei Praid, intr-o galerie pararsita situata la o adancime de aproape 200 de metri de suprafata, a fost stins dupa o interventie dificila, care a durat aproximativ 12 ore. Fortele de interventie au utilizat o conducta de un kilometru pentru inundarea focarelor, scrie Mediafax.

Incendiul a fost depistat de salvatorii de la mina intr-o galerie parasita, cu doua etaje mai jos fata de zona de vizitare si de tratament, la o adancime de aproximativ doua sute de metri de suprafata si se manifesta pe o suprafata de 30 de metri patrati de lemn, grinzi si planseul de protectie a galeriei.
 
Pompierii au stabilit ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit produs la instalatia de ventilare a minei. Adrian Panescu a spus ca incendiul a fost stins de echipele formate din zece salvatori de la mina Praid si sase pompieri voluntari de la Servicul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) din statiune, care au lucrat in schimburi de cate doua ore.
 
Fumul dens, caldura dogoritoare si galeriile inguste au facut ca interventia sa fie una dintre cele mai dificile.
 
Directorul tehnic al Salinei Praid, Sebestyen Jozsef, a declarat ca aproximativ 500 de vizitatori si oameni aflati la tratament in subteran au fost evacuati dupa ce in zona de vizitare si tratament s-a infiltrat fum.

Stire din data 01 August 2013

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere