Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

ALERTA IN ROMANIA! ZECI DE PERSOANE, EVACUATE

ALERTA IN ROMANIA! ZECI DE PERSOANE, EVACUATE

ISU Bacau anunta, printr-un comunicat de presa, ca 12 gospodarii, respectiv 36 de persoane, au fost evacuate, luni, in zona orasului Comanesti, din cauza unei alunecari de teren, masura evacuarii fiind dispusa in urma unei sedinte a Comitetului Local pentru situatii de urgenta. 

“Pentru evaluarea fenomenului, in aceasta dimineata, la fata locului s-a deplasat Prefectul Judetului Bacau – domnul Ioan Ghica, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Mr Constantin Ene’ al Judetului Bacau – domnul colonel Ioan Mihalache si o comisie mixta cu reprezentanti din cadrul Grupului de Suport Tehnic pentru Prevenirea si Apararea Impotriva Efectelor Seismice si Alunecarilor de Teren a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Din comisie fac parte reprezentanti ai Inspectoratului Judetean in Constructii Bacau, I.S.U.J. Bacau, S.G.A. Bacau, Directia Agricola Bacau, Consiliul Judetean Bacau, Directia Silvica Bacau, S.C. E-ON Moldova Distributie S.A., si I.J.J. Bacau”, precizeaza comunicatul mentionat. 

In urma analizarii situatiei, la ora 12,00, in cadrul unei sedinte extraordinare a Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al orasului Comanesti s-a luat decizia evacuarii populatiei din cele 12 gospodarii supuse riscului alunecarii de teren. 

Pentru cazarea persoanelor evacuate, Primaria orasului Comanesti a pus la dispozitie Adapostul Social – Casa Mazdrac. Din cele 36 de persoane evacuate preventiv, 28 s-au cazat la rude, iar opt la adapostul pus la dispozitie de Primaria Comanesti. 

“In urma precipitatiilor abundente cazute in ultima perioada in zona orasului Comanesti, pe versantul stang al torentului Tanase, ce se varsa in torentul Laloaia, s-a produs o alunecare de teren pe o lungime de circa 2,5 km si o latime ce variaza de la 10 la 40 de metri. Din momentul constatarii producerii alunecarii de teren, in data de 11 iunie a.c. si pana in prezent s-a evidentiat o evolutie activa a fenomenului. Astfel, de la locul unde a ajuns alunecarea de teren, un drum de acces unde s-a creat un baraj din aluviuni si pana la prima gospodarie este o distanta de aproximativ 350 de metri. Continuarea alunecarii de teren pe aceeasi traiectorie si cu aceeasi viteza pune in pericol 12 gospodarii, situate pe strada Sublaloaia, in care locuiesc 36 de persoane (30 de adulti si 6 minori)”, precizeaza comunicatul ISU

De asemenea, s-a hotarat continuarea monitorizarii fenomenului, precum si expertizarea cauzei efectului de alunecare de teren din zona de catre un specialist autorizat, pentru dispunerea de masuri in atenuarea efectelor de alunecare si punerea in siguranta a versantului. 

Pentru monitorizarea situatiei din teren, precum si pentru evacuarea preventiva a populatiei, la fata locului s-au deplasat 15 pompieri salvatori cu cinci mijloace sub coordonarea inspectorului sef, precum si 14 jandarmi cu cinci mijloace.

Stire din data 14 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere