Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

ANAR va controla sectoarele de plaja administrate pe toata perioada sezonului estival

ANAR va controla sectoarele de plaja administrate pe toata perioada sezonului estival

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin Administratia Nationala “Apele Romane” (ANAR), va organiza actiuni de inspectie si control pe plaja incepand cu data de 26 iunie, atat pentru cresterea gradului de confort al turistilor, cat si pentru asigurarea unui grad adecvat de curatenie a plajelor, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis, miercuri, AGERPRES.

Astfel, pana la finalul sezonului estival, pe Litoral vor actiona echipe mixte de control formate din inspectori de specialitate de la Administratia Bazinala de Apa Dobrogea — Litoral (ABA D-L) si din cadrul celorlalte administratii bazinale din tara, impreuna cu jandarmi si politisti din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Acestia vor fi coordonati de un inspector de gospodarire a apelor din cadrul Inspectiei Apelor — ANAR.

“In conformitate cu OUG nr.19/2006 (actualizata) privind utilizarea turistica a plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, echipajele de control vor verifica modul de desfasurare a activitatilor turistice pe plaja, avand in vedere ca ABA D-L are in derulare un numar de 283 contracte comerciale si 53 de contracte in stadiul de adjudecare. Lungimea totala de plaja administrata de ABA D-L este de 68,6 km (Vama Veche — Navodari)”, potrivit comunicatului.

Reprezentantii ANAR explica faptul ca decizia a fost luata ca urmare a faptului ca, in urma verificarilor intreprinse de Inspectia Bazinala din cadrul ABA D-L la sectoarele de plaja amenajate pentru sezonul estival 2016, inclusiv a suprafetelor reabilitate din fonduri europene, s-a constatat existenta unor constructii provizorii (demontabile) in diferite stadii de executie fara a fi autorizate, dar si folosirea plajelor reabilitate in scop turistic. Toti operatorii de plaja aflati in aceasta situatie au primit notificari pentru remedierea imediata a neregulilor.

Totodata, comunicatul informeaza ca, prin decizia directorului general al ANAR, Nicolae Barbieru, a fost aprobata solicitarea de suspendare din functia de director al ABA D-L a domnului George Papari. Atributiile de director al ABA D-L au fost preluate de Adrian Chera, director tehnic Exploatare Lucrari Hidrotehnice in cadrul institutiei.

Stire din data 22 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere