Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Biserica cu Sfinti din Bucuresti va fi restaurata; lucrarile vor fi finantate de Ministerul Culturii

Biserica cu Sfinti din Bucuresti va fi restaurata; lucrarile vor fi finantate de Ministerul Culturii

Lucrarile de restaurare a picturii interioare si exterioare a Bisericii cu Sfinti din Bucuresti vor fi finantate de Ministerul Culturii prin Institutul National al Patrimoniului National – Programul National de Restaurare, anunta ministrul Corina Suteu.

“In urma dialogului initiat de ministrul Culturii, Corina Suteu, cu Patriarhia Romana, avand in vedere ca lucrarile de consolidare a Bisericii cu Sfinti au fost deja contractate, asteptandu-se alocarea fondurilor din partea Consiliului Local al Sectorului 2, s-a stabilit ca lucrarile de restaurare a picturii interioare si exterioare sa fie finantate de Ministerul Culturii prin Institutul National al Patrimoniului National — Programul National de Restaurare”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a ministrului, scrie agerpres.ro.

Suma alocata de Ministerul Culturii este de 40.000 lei, urmand ca dupa finalizarea proiectului si stabilirea valorii lucrarilor de restaurare sa se aloce fondurile necesare pentru executare.

Pe 10 iunie, ministrul Culturii a aprobat noul Program National de Restaurare. Pe lista monumentelor care urmeaza sa fie restaurate a fost introdusa si Biserica cu Sfinti (sec.XVIII) din Bucuresti, identificata in Lista Nationala a Monumentelor Istorice categoria B-II-mA-19252 — una dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura de pe Calea Mosilor Vechi, artera istorica aflata intr-o stare avansata de degradare pe intregul segment dintre Piata Sfantul Gheorghe si bd-ul Carol I.

In cadrul Programului National de Restaurare, aprobat de ministrul Culturii, se regasesc si alte monumente importante: Casa Ienachita Vacarescu din Bucuresti, Manastirea Dragomirna — judetul Suceava sau Biserica Sf. Gheorghe a fostei Manastiri Voronet — judetul Suceava, aflata in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Suma totala a Programului National de Restaurare — etapa II/2016 este de 10.570.859,96 lei.

“Salvarea patrimoniului construit la nivel national ramane o prioritate a Ministerului Culturii care lucreaza in acest moment la o serie de modificari legislative si la o serie de interventii punctuale pentru salvarea unor monumente istorice care au nevoie urgenta de interventie”, mai arata sursa citata.

In urma cu o saptamana, Corina Suteu i-a adresat o scrisoare patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si episcopului vicar al Episcopiei Bucurestilor, Timotei Prahoveanul, in care sesiza situatia grava in care se afla Biserica cu Sfinti din Bucuresti si solicita informatii referitoare la eventualitatea unui proiect pentru consolidarea si restaurarea lacasului de cult.

Stire din data 14 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere