Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

BREXIT. Rasturnare de situatie! Londra ar putea sa nu declanseze „niciodata” iesirea din Uniunea Europeana

BREXIT. Rasturnare de situatie! Londra ar putea sa nu declanseze „niciodata” iesirea din Uniunea Europeana

Regatul Unit ar putea sa nu declanseze „niciodata” iesirea sa din Uniunea Europeana, in pofida victoriei Brexit la referendumul de joia trecuta, a estimat duminica un diplomat european, citat de AFP.

„Sentimentul meu personal este ca nu vor notifica niciodata” UE asupra intentiei lor de a parasi Uniunea, a declarat acest diplomat, sub rezerva anonimatului.

In conformitate cu articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, semnat in 2007, care nu a fost utilizat niciodata pana in prezent, pentru a-si angaja retragerea, Regatul Unit trebuie sa notifice Consiliul European, compus din sefi de stat si de guvern din tarile membre, cu privire la intentia sa de a parasi Uniunea si apoi sa negocieze timp de doi ani, cel mult, „un acord de retragere”.

„Noi dorim ca Londra sa declanseze articolul 50 acum pentru ca sa existe o claritate. Cum insa nu ii putem forta, ma astept ca ei sa-si ia timp pentru aceasta”, a declarat acelasi diplomat. „Si nu exclud, acesta este sentimentul meu personal, ca ei ar putea sa nu o faca niciodata”, a mai adaugat el.

Ministrii de externe ai celor sase tari fondatoare ai blocului european au cerut sambata Londrei sa demareze procesul de iesire „cat mai repede posibil”.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat nerabdarea Bruxellesului.

„Nu inteleg de ce guvernul britanic trebuie sa astepte pana in octombrie pentru a decide daca trimite sau nu scrisoarea de divort la Bruxelles. As prefera sa o faca imediat”, a spus el.

Stire din data 27 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere