Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Cei care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantei primesc stimulent financiar

Cei care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantei primesc stimulent financiar

Angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza de un stimulent financiar lunar de 250 de lei, anunta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Potrivit unui comunicat de presa emis, vineri, de ANOFM, angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza de un stimulent financiar lunar de 250 de lei, pe o perioada de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Diferenta dintre stimulentul lunar si salariul realizat este realizata din fondurile angajatorului.

Stimulentul financiar se acorda in baza unui contract individual de munca, cu norma intreaga sau part time, pe o durata egala sau mai mica decat cea a vacantei, sau in baza unui contract de munca temporar, daca perioada angajarii este mai mica sau egala cu cea a vacantei.

“In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga. Suma reprezentand stimulentul financiar se deduce de catre angajator din contributia de asigurari pentru somaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat sa o vireze lunar in contul bugetului asigurarilor pentru somaj”, se arata in comunicat.

De stimulentul financiar nu beneficiaza angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti inainte de inceperea vacantei. De asemenea, angajatorii care au primit stimulentul pentru o periaoda de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic nu mai pot beneficia de stimulentul financiar de 250 de lei.

Stire din data 27 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere