Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Cum va fi vremea in tara in urmatoarele doua saptamani

Cum va fi vremea in tara in urmatoarele doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentatprognoza pentru intervalul 18 – 31 iulie. In Moldova, pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca, pornind de la valori mult mai mici decat cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade si ale minimelor de 13 – 15 grade), se va ajunge in perioada 23 – 24 iulie la o vreme calduroasa, cu temperaturi diurne de 30 – 32 de grade si nocturne de 16 – 18 grade. In perioada 25 – 27 iulie se va resimti o usoara racorire a vremii, concretizata prin maxime de 27 – 29 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa atinga valori de 30 – 32 de grade, medie regionala, posibile chiar mai ridicate catre sfarsitul lunii. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare in perioada 25 -28 iulie.

Banat - Pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel incat, pornind de la valori usor mai mici decat cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 24 – 26 de grade si ale minimelor de 13 – 16 grade), se va ajunge in data de 23 iulie la o vreme calduroasa, cu temperaturi diurne de 31 – 32 de grade si nocturne de 16 – 18 grade. In perioada 24 – 26 iulie se va resimti o usoara racorire a vremii, concretizata prin maxime de 27 – 29 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa se mentina la valori de 30 – 32 de grade, medie regionala, fiind posibile valori mai ridicate catre finalul lunii. In perioada 24 – 26 iulie instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata, ploile se vor semnala pe arii extinse si local vor fi insemnate cantitativ. In restul intervalului, pe spatii restranse vor fi ploi in general slabe, cu probabilitate mai mare in cea de-a doua saptamana. 

Crisana - In prima saptamana de prognoza valorile termice vor creste de la o zi la alta, astfel ca, pornind de la o vreme racoroasa (cu medii ale maximelor de 23 – 26 de grade si ale minimelor de 12 – 14 grade), se va ajunge in data de 23 iulie la un regim caracterizat de temperaturi medii diurne de 31 – 32 de grade si nocturne de 16 – 18 grade. In perioada 24–26 iulie se va resimti o usoara racorire a vremii, concretizata prin maxime de 26 – 28 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa se mentina la valori de 30 – 32 de grade, medie regionala, fiind posibile valori chiar mai ridicate catre finalul lunii. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in perioada 24 – 26 iulie cand ploile se vor semnala pe arii extinse si local vor fi insemnate cantitativ. In restul intervalului, cel mai probabil in cea de-a doua saptamana, vor fi ploi in general slabe, pe spatii restranse. 

Transilvania - Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme racoroasa, cu medii ale maximelor de 22 – 24 de grade si ale minimelor de 11 – 13 grade, apoi valorile de temperatura vor creste de la o zi la alta, ajungand in zilele de 23 – 24 iulie la maxime de 28 – 30 de grade si minime de 14 – 16 grade. In perioada 25 – 27 iulie vremea se va mai racori, urmand a se inregistra maxime de 25 – 27 de grade, medie regionala. Pana la finalul celor doua saptamani se estimeaza o noua incalzire a vremii, cu posibile valori de peste 30 de grade. Perioada 24 – 27 iulie va fi caracterizata de un grad accentuat de instabilitate atmosferica fiind de asteptat ploi frecvente si insemnate cantitativ. In restul intervalului, pe spatii restranse vor fi ploi in general slabe, cu probabilitate mai mare in ultimele zile. 

Maramures - In prima saptamana de prognoza valorile termice vor creste de la o zi la alta, astfel incat, pornind de la o vreme racoroasa (cu medii ale maximelor de 22 – 24 de grade si ale minimelor de 11 – 13 grade), se va ajunge in data de 23 iulie la un regim caracterizat de temperaturi medii diurne de 29 – 30 de grade si nocturne de 14 – 16 grade. In perioada 24 – 26 iulie se va resimti o usoara racorire a vremii, concretizata prin maxime de 26 – 28 de grade, urmand ca apoi temperaturile sa urce spre 30 de grade, medie regionala. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in perioada 24 – 27 iulie cand ploile se vor semnala pe arii extinse si local vor fi insemnate cantitativ. In restul intervalului, ploi in general slabe vor fi pe spatii restranse, cu probabilitate mai mare in cea de-a doua saptamana. 

Dobrogea - In perioada 19 -22 iulie regimul termic va fi caracterizat de valori medii de 26 – 28 de grade ziua si 17 – 19 grade, noaptea. Apoi temperaturile vor fi in crestere si se vor mentine in general intre 29 – 31 de grade, fiind posibile chiar si intervale mai calduroase, cel mai probabil in zilele de 23-24 iulie si din nou spre sfarsitul lunii. In tot acest interval media valorilor nocturne va fi de 19 – 21 de grade. Probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi in general redusa, totusi ploi locale se pot semnala in zilele de 25 si 26 iulie.  

Muntenia - La inceputul intervalului de prognoza regimul termic va fi unul ponderat, concretizat prin medii ale maximelor de 27 – 30 de grade si ale minimelor de 15 – 17 grade. Apoi vremea se va incalzi si va deveni calduroasa in zilele de 23 si 24 iulie cand sunt de asteptat medii termice diurne de 31 – 34 de grade, cu cele mai mari valori in zonele de campie. In cea de-a doua saptamana, cu mici variatii, temperaturile se vor situa intr-un ecart mediu de 32 – 34 de grade, cu valori posibil usor mai ridicate spre sfarsitul intervalului de prognoza. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in perioada 25 – 26 iulie cand va ploua pe arii relativ extinse, in restul intervalului fiind de asteptat ploi in general slabe, pe suprafete restranse, cel mai probabil tot in cea de-a doua saptamana. 

Oltenia - La inceputul intervalului prognoza regimul termic va fi ponderat, concretizat prin medii ale maximelor de 26 – 29 de grade si ale minimelor de 14 – 17 grade. Apoi vremea se va incalzi si va redeveni calduroasa in zilele de 23 – 24 iulie, cand se vor inregistra temperaturi medii diurne de 32 – 34 de grade, cu cele mai ridicate valori in zonele de campie. In cea de-a doua saptamana, cu mici variatii, vor fi temperaturi maxime de 32 – 33 de grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in perioada 24 – 25 iulie cand va ploua pe arii relativ extinse, in restul intervalului fiind de asteptat ploi in general slabe, pe suprafete mici, in zona deluroasa.

La munte - Intervalul va debuta cu o vreme racoroasa, caracterizata prin valori diurne de 14 – 18 de grade si nocturne de 6 – 9 grade, in medie. Apoi va predomina o vreme calda, cu temperaturi maxime de 19 – 23 de grade si minime de 10 – 14 grade, in medie. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in perioada 24 – 26 iulie cand aversele vor fi frecvente si mai insemnate cantitativ. In restul intervalului, ploile se vor semnala pe suprafete restranse si vor fi in general slabe.

Stire din data 18 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere