Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA, record de spectatori la avanpremiera - VIDEO

DRUMUL REGILOR – TRANSALPINA, record de spectatori la avanpremiera - VIDEO

DRUMUL REGILORTRANSALPINA (regia Dumitru Budrala) a avut avanpremiera sambata, 30 iulie in cadrul Festivalului folcloric “Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi lansat oficial in luna septembrie.

10.000 de spectatori s-au bucurat de o proiectie-eveniment in aer liber, pe un ecran urias, in apropiere de Drumul regelui, cel mai frumos mod posibil in care filmul ar fi putut fi expus pentru prima data. Chiar acolo, in mijlocul magiei, in locul in care cu zeci de ani in urma, copilul Dumitru Budrala descoperea mitologia unica in lume a unui drum mai frumos si mai presus de oricare altul. Fascinatia si pasiunea pentru legendele locului l-au urmarit pana in prezent, asa ca vreme de cativa ani buni regizorul Dumitru Budrala a filmat, s-a documentat, a povestit cu oamenii locului si asa a luat nastere unul dintre cele mai asteptate filme ale sale: DRUMUL REGILORTRANSALPINA.

“Ne bucuram foarte mult ca am avut onoarea sa prezentam in premiera absoluta filmul DRUMUL REGILORTRANSALPINA, aici, chiar aproape de Drumul Regilor. O surpriza extrem de placuta a fost interesul coplesitor al oamenilor pentru acest film, 10.000 de spectatori, mult peste asteptarile noastre. Publicul atat de numeros care a urmarit filmul minut de minut in tihna noptii, exprima interesul si nevoia oamenilor de a descoperii spatiul fizic in care traiesc, dar si povestile reale sau imaginare care se leaga de aceste peisaje inedite. In acest film am incercat sa adun si sa evoc povestile care au rasarit si s-au intamplat de-a lungul secolelor in aceste locuri apreciate international pentru frumusetea si unicitatea lor”, a declarat Dumitru Budrala dupa proiectia filmului. “Filmul este marturisirea lui Dumitru Budrala. Filmul este fabulos si necesar ca vatra pentru paine si obarsiile noastre pentru nascutii lor”, a declarat Emil Hurezeanu, Ambasadorul Romaniei la Berlin.

Filmul este  o productie Astra Film Sibiu, CNM ASTRA si Consiliul Judetean Sibiu cu sprijinul Ministerului Culturii si al Centrului National al Cinematografiei.

Stire din data 03 August 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere