Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Hotelierii au cerut o vacanta mai lunga pentru elevi. Ministerul Invatamantului: Educatia e prioritara, nu turismul

Hotelierii au cerut o vacanta mai lunga pentru elevi. Ministerul Invatamantului: Educatia e prioritara, nu turismul

Hotelierii de pe litoral solicita Ministerului Educatiei ca noul an scolar sa inceapa la 15 septembrie, pentru a se prelungi sezonul estival, dar reprezentantii ministerului au raspuns ca educatia este prioritara si nu turismul.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Nedea, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca hotelierii au solicitat prelungirea vacantei de vara, astfel incat scoala sa inceapa la 15 septembrie. “Am trimis acum doua luni o adresa catre colegii de la Ministerul Invatamantului, explicandu-le impactul major pe care il are aceasta vacanta de vara. Din pacate, ieri am primit raspunsul, nu a fost unul pozitiv. Ne-au spus ca educatia e prioritara, nu turismul, dar ca se vor gandi la aspectele semnalate de noi”, a afirmat Anca Nedea, scrie digi24.ro.

Hotelierii solicita ca in 2017 vacanta de vara sa inceapa pe 15 iunie, ei afirmand ca in acest an gradul de ocupare in aceasta perioada este mai scazut deoarece elevii incheie anul scolar spre finalul lunii.

“Faptul ca s-a prelungit anul scolar cu zece zile, pana pe 26 iunie, se simte. In anii trecuti pe 15 iunie, 18 iunie practic aveam hotelurile pline. Era prima serie in care ne intrau turisti si aveam hotelurile cu un grad de ocupare de 80-85 la suta. Anul acesta sigur datorita vacantei care vine pe 26 iunie probabil cu 27 iunie incep primele serii care vin pe litoral. Sigur acum avem un grad de ocupare pe care nu ar trebui sa-l mai spunem undeva pe la 30, 40, 50 la suta. Speram ca in minivacanta de Rusalii sa ajungem la un grad de 70 la suta, grad de ocupare pe anumite hoteluri insa daca vorbim de lunile iulie si august cel putin in Mamaia putem spune ca lucram cu casa inchisa. Nu cred ca vom mai avea locuri la vanzare cel putin pe statiunea Mamaia”, a declarat, in conferinta de presa, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.

Stire din data 16 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere