Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Ingrijorati de riscurile teroriste din Turcia sau Tunisia, multi germani isi petrec vacanta in Danemarca

Ingrijorati de riscurile teroriste din Turcia sau Tunisia, multi germani isi petrec vacanta in Danemarca

Riscurile teroriste si tensiunile politice din tari care sunt destinatii consacrate pentru turismul estival, precum Tunisia sau Turcia, ii determina pe tot mai multi germani sa renunte la tarmurile insorite ale Mediteranei si sa-si petreaca vacanta de vara la nord de Germania, in Danemarca vecina, pentru ca acolo gasesc pace si liniste in interiorul unor frontiere sigure, se arata intr-un reportaj publicat marti de agentia Reuters, citat de agerpres.ro.

Danemarca face parte din spatiul european de libera circulatie Schengen, dar a restabilit anul trecut controalele temporare la frontiere ca urmare a valului de migranti proveniti din Orientul Mijlociu si Africa de Nord. 

Desi consolidarea frontierelor si adoptarea unor legi restrictive la capitolul migratie au adus riscul afectarii imaginii de stat liberal si tolerant, in mod ironic aceste masuri au favorizat turismul in aceasta mica tara scandinava ce numara doar 5,7 milioane de locuitori. 

S-a constatat in mod special o crestere pronuntata a numarului turistilor germani, unii dintre ei apreciind drept un lucru pozitiv controalele la frontiere si nu sunt deranjati ca trebuie sa prezinte pasaportul la granita. 

‘Putem spune ca pentru noi controalele de la granita cu Danemarca sunt o mica problema, dar este bine pentru siguranta’, afirma un turist german care viziteaza pentru prima data Copenhaga. Desi spune ca nu riscurile teroriste din alte parti au determinat decizia sa de a veni in Danemarca, el admite ca la ora actuala nu ar pleca impreuna cu familia in vacanta in tari precum Turcia sau Egipt, pentru ca ‘siguranta este mai presus de toate’. 

O agentie de turism a conceput si un spot publicitar TV in care arata o familie germana ce isi petrece vacanta pe malul Marii Nordului, insotit de titlul: ‘In Danemarca lumea este inca bine’. De altfel, un sondaj efectuat in luna februarie arata ca in perceptia germanilor Danemarca este a doua cea mai sigura tara europeana, dupa Islanda. 

La ora actuala germanii sunt preocupati de securitatea lor nu doar cand pleaca in strainatate, ci si in propria lor tara ca urmare a afluxului de peste un milion de migranti veniti anul trecut si a atacurilor din ultimele zile. 

‘Siguranta si securitatea sunt foarte importante pentru germani. Aceasta se reflecta in multe feluri in societatea germana, dar si in optiunile lor pentru destinatiile de vacanta’, conchide Lars Ramme Nielsen, responsabil pentru Germania al ghidului turistic oficial VisitDenmark. 

Stire din data 27 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere