Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

La o pensiune din Brasov, pentru distractia turistilor, erau tinute captive doua broaste testoase dobrogene care sunt protejate prin lege

La o pensiune din Brasov, pentru distractia turistilor, erau tinute captive doua broaste testoase dobrogene care sunt protejate prin lege

In urma controalele pe care le-au desfasurat in prima jumatate a acestui an, comisarii Garzii de Mediu au facut si unele descoperiri un pic cam ciudate, in ceea ce priveste detinerea animalelor protejate de lege. De exemplu, comisarii de Mediu au fost nevoiti sa intervina la o pensiune din judet, unde proprietarii, pentru a-si diversifica oferta de turism tineau captive doua broaste testoase dobrogene. Testudo graeca sau testoasa de uscat greceasca se regaseste si in Romania in zona Dobrogei, de aceea la noi este numita si testoasa de uscat dobrogeana si este protejata de lege. Rapirea unui exemplar  din mediul lui natural este pedepsita penal. De asemenea, achizitionarea unui exemplar fara documente care sa ateste provenienta lui dintr-o crescatorie avizata se pedepseste prin lege. Cele doua broaste au fost luate de la pensiune si eliberate de comisarii Garzii in mediul lor natural, anunta bizbrasov.ro.

Comisarii de la Garda de Mediu Brasov au mai descoperit in cursul acestui an, in Padurea Bogatii, capcane pentru ulii si bufnite, pasari protejate de lege. „Detinerea unor astfel de animale se face in anumite conditii. Cel care il are, trebuie sa detina documente de provenienta. De altfel, pentru a tine sub control comertul cu animale, in perioada urmatoare vom efectua controale in magazinele de specialitate”, a spus Nicolae Paraschiv, seful Garii de Mediu Brasov.

Stire din data 25 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere