Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Propunere: Fond de garantare pentru turisti

Propunere: Fond de garantare pentru turisti

Fond de garantare pentru clientii agentiilor de turism. Asta vor sa infiinteze autoritatile, pentru a-i putea despagubi, la nevoie, pe cei care si-au cumparat vacante si s-au trezit ca agentia de turism a intrat, intre timp, in insolventa.

Agentiile de turism sunt obligate sa fie asigurate. Problema este ca sumele sunt prea mici si nu acopera mare lucru. Si pentru ca tot se apropie sezonul vacantelor, aveti mare grija ce agentie alegeti. E obligatoriu ca firma sa aiba asigurare de insolventa platita la zi, altfel functioneaza ilegal – puteti verifica aceasta informatie pe site-ul Autoritatii Nationale pentru Turism.

Jumatate dintre cele peste 3.000 de agentii de turism nu au facut dovada platii unei astfel de polite, scrie profit.ro.

„In acest moment, polita de asigurare este o tema care si-a atins apogeul, este o polita de 50 de mii de dolari, care nici nu ajuta, nici nu strica. Ori daca agentia da o gaura de 500 de mii, acesti 50 de mii sunt o zecime, foarte putin. Lucram acum si cu Autoritatea de Supraveghere Financiara si cu alti specialisti la un fond mutual de garantare prin care agentiile vor depune niste sume evident mai mari. Probabil ca va fi un capital initial de 3-5 mii de euro per agentie si apoi o suma care se va plati lunar”, spune Alin Burcea, presedintele ANAT.

Stire din data 01 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere