Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult

Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult

Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult, intrucat are atractii care nu se gasesc in alta parte in lume, a declarat, joi, Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului si inalt demnitar al Organizatiei Natiunilor Unite, in cadrul conferintei internationale “Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate”.

“Cel mai important este ca turistul in Bucuresti va fi impresionat de zambetele pe care le are toata lumea aici. Este un zambet real si foarte dulce, pe care nu il vezi in alte locuri in lume. Romania a devenit o poveste de succes in turism si merita mai mult decat ceea ce are”, a spus Rifai.

Potrivit acestuia, chiar daca omenirea nu si-a revenit inca pe deplin in urma crizei economice din 2008-2009, oamenii continua sa calatoreasca, iar turismul este in crestere la nivel global.

“Oamenii au trecut granitele sfidand toate obstacolele. Aceasta miscare reprezinta o adevarata schimbare in viata noastra”, a spus Rifai, potrivit agerpres.ro.

El a adaugat ca la acest lucru a contribuit si revolutia IT. “Astazi lumea este condusa de revolutia calatoriei si revolutia IT. Tehnologia a dat o voce celor fara de voce. Prin social media, oamenii au inteles ca sunt mai importanti decat guvernele si decat companiile pentru care muncesc. Astazi calatorul este mult mai informat. Nu mai merge sa pui 50 de oameni in autobuz sa le arati palatul si sa le povestesti cine l-a construit si cand. Ei vor sa coboare, sa vorbeasca cu paznicii, sa manance mancarea locala. Totul trebuie sa fie centrat pe consumator”, a subliniat secretarul general al OMT.

Potrivit acestuia, anul trecut, au existat peste 2 miliarde de calatori in intreaga lume. Turismul a contribuit cu 10% la PIB-ul global, generand 1,4 trilioane de dolari. Turistii cheltuiesc 3,5 miliarde de dolari in lume pe zi.

“In mintile multor oameni, turismul nu este luat in serios, desi este a treia cea mai importanta industrie din lume. Acum 66 de ani existau doar 22 de milioane de calatori transfrontalieri. Astazi, unul din 11 joburi este creat in turism, iar fiecare job in turism creeaza alte 1,4 locuri de munca colaterale”, a mai sustinut Rifai.

El a mai spus ca turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, fiind vorba in principal de socializare.

“Calatoriile au ajuns un motor atat de puternic de transformare la nivel social si politic. Turismul este unul dintre cele mai eficiente instrumente diplomatice, pentru ca este vorba oameni care se intalnesc cu oameni, mananca si danseaza impreuna. Noi in turism credem ca afacerea noastra este sa ajutam lumea sa devina mai buna”, a adaugat oficialul OMT.

Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT), in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), organizeaza joi Conferinta Internationala “Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate”.

Acest eveniment, de o importanta majora pentru turismul national si international, isi propune, prin tematica abordata, sa promoveze si sa dezvolte la nivel international noul trend in domeniul turistic, legat de organizatiile de management al destinatiilor, care presupune o viziune integrata a tuturor elementelor care definesc si contureaza o destinatie turistica. La toate aceste discutii participa peste 100 de oficiali ai industriei turistice internationale.

Stire din data 23 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere