Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

S-au temut ca vor refuza sa mai lucreze cu antrenorii. Momentul in care delfinii Nini si Cen Cen au fost mutati in noua casa

S-au temut ca vor refuza sa mai lucreze cu antrenorii. Momentul in care delfinii Nini si Cen Cen au fost mutati in noua casa

Emotii mari luni la delfinariul din Constanta: Nini si Cen Cen s-au mutat in casa noua. Simpaticele mamifere au la dispozitie un bazin modern, acoperit, unde se vor putea distra in voie in sezonul rece. In timp ce angajatii s-au temut ca Nini si Cen Cen nu se vor acomoda si vor refuza sa mai lucreze cu antrenorii, delfinii au inceput pur si simplu sa zburde.

Operatiunea de mutare a fost pregatita in detaliu. Pentru transportul delfinilor au fost confectionate huse speciale. Nu de alta, dar fiecare cantareste peste 200 de kilograme. Dimineata, intreaga suflare a delfinariului a intrat in priza, potrivit stirileprotv.ro.

Exista riscul ca Nini si Cen Cen sa respinga noul camin si sa nu-si mai recunoasca antrenorii. Inteligenta acestor mamifere si-a spus insa cuvantul.

Cele doua mamifere, Ninin si Cen Cen, s-au mutat in noua casa urmeaza acum un program de acomodare cu noul bazin, care este mult mai mare. Dupa care, Nini si Cen Cen vor relua spectacolele la delfinariu.

Florin Alexandru, antrenor delfini: “Raspund la unele comenzi, cum ne place noua sa spunem numere usoare, pentru ca ele sa se acomodeze. Incet, incet acomodarea va avea loc lent si ajungem la numerele puternice sarituri si alte giumbuslucuri pe care le faceau. Va trebui sa ne acomodam si noi odata cu ele, pentru ca aici este totul diferit si pentru ele si pentru noi.”

Casa a fost gata dupa mai bine de trei ani de munca. Constructia a fost ridicata de la zero.

Adrian Balba, director complex delfinariu: “Sunt 1300 de locuri acim, fata de 600 initial si asta inseamna foarte mult. Inseamna si pentru turisti, dar si pentru delfini, pentru ca au acum un bazin all-season, care va putea functiona si iarna, caci este acoperit.”

Administratorii delfinariului spera ca cele doua mamifere sa devina mamici.

Adrian Balba, director complex delfinariu: “Speram sa facem si pui sa speram ca putem sa-i examinam mai indeaproape.”

Pana atunci, Nini si Cen Cen isi vor relua antrenamentele, astfel incat pe 30 iulie sa fie admirate de public. 

Stire din data 26 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere