Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Tara noastra este vedeta sezonului 2016, cu cresteri mari fata de anul 2015 la pachetele turistice

Tara noastra este vedeta sezonului 2016, cu cresteri mari fata de anul 2015 la pachetele turistice

Vanzarile de servicii turistice pentru litoralul romanesc au crescut cu 40%, in timp ce vanzarile pentru statiuni balneare, montane si Delta Dunarii au crescut cu 114% fata de perioada similara a anului trecut, atentatele din strainatate contribuind intr-o buna parte la aceste alegeri, scrie mediafax.ro.

“Romania este vedeta sezonului 2016, cu cresteri mari fata de anul 2015 la pachetele turistice. Atat litoralul romanesc, Delta Dunarii, statiunile bal¬neare precum Baile Felix, Sovata, Herculane, Calimanesti – Caciulata, Covasna sau Vatra Dornei, dar si regiuni precum Bucovina au fost foarte solicitate de turistii romani. Cererea pentru vacantele in tara este in crestere datorita sigurantei pe care o ofera ca destinatie turistica Romania, dar si datorita investitiilor realizate de unii hotelieri in modernizarea unitatilor de cazare si a programelor de divertisment”, este de parere Lucia Morariu, proprietara agentiei de turism Eximtur din Cluj -Napoca.

Agentia de turism Eximtur din Cluj-Napoca, detinuta de familia Morariu, a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de 27,5 mil. euro, in crestere cu 18% fata de perioada similara a anului anterior, iar pentru intreg anul estimeaza o cifra de afaceri de 47 mil. euro, potrivit oficialilor companiei.

Anul acesta, Eximtur a scos la vanzare si pachete noi de vacanta, precum croaziere in fiordurile norvegiene, in Insulele Canare-Madeira-Maroc sau in America de Sud, dar si vacante de grup pentru schi si sporturi montane in Franta, pachete turistice in destinatii exotice sau indepartate (Insulele Maldive, SUA, Republica Dominicana, Indonezia, Mauritius, Thailanda) iar pentru Revelion 2016/2017 vinde sejururi in Republica Dominicana.

“In ceea ce priveste destinatiile externe clasice, Grecia se afla pe primul loc datorita diversitatii destinatiilor de litoral, apropierii culturale si teritoriale cu Romania, urmata de Turcia (Antalya), de Bulgaria, care inregistreaza o crestere de 11% datorita preturilor bune practicate”, precizeaza Lucia Morariu.

Romanii au lasat pe vacante in strainatate 693 milioane de euro in primele cinci luni din acest an, mai putin cu 3% fata de perioada similara a anului anterior, aceasta fiind insa prima scadere din 2009.

Pe piata agentiilor de turism, Eximtur concureaza cu Touring Europabus (Dragos Anastasiu), Christian Tour (familia Pandel), Paralela 45, dar si agentia de turism online Vola (controlata de Interactive Travel Polonia) sau Paravion (Happy Tour). In Romania, businessul total al agentiilor de turism se ridica la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile.

Stire din data 01 August 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere