Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Turismul pe mobil: Romanii aleg destinatii europene si cheltuie pana la 1.500 euro pentru vacante

Turismul pe mobil: Romanii aleg destinatii europene si cheltuie pana la 1.500 euro pentru vacante

Romanilor le place sa calatoreasca si folosesc intens dispozitivele mobile, inclusiv atunci cand este vorba de planificarea si rezervarea urmatoarei lor vacante. Agentia de turism online Tripsta prezinta datele unui studiu, potriviti caruia romanii cheltuie pana la 1.500 euro pentru o vacanta.

Romanii aleg destinatii europene si cheltuie pana la peste 1.500 euro pentru vacantele rezervate de pe dispozitive mobile. Romanilor le place sa calatoreasca si folosesc intens dispozitivele mobile, inclusiv atunci cand este vorba de planificarea si rezervarea urmatoarei lor vacante, scrie mediafax.ro.

Conform datelor prezentate de agentia de turism Tripsta, numarul rezervarilor facute de romani de pe dispozitive mobile a continuat sa creasca si in 2016, barbatii folosind mult mai mult decat femeile dispozitivele mobile pentru a-si rezerva calatoriile, si in acest an.

Londra: destinatia cea mai rezervata atat de barbati cat si de femei. Bucuresti – cea mai rezervata destinatie domestica

Londra (Marea Britanie) s-a mentinut in prima pozitie a topului destinatiilor rezervate de pe mobile de calatorii romani in prima jumatate a anului (dupa cum era si in aceeasi perioada a lui 2015), restul topului schimbandu-se complet fata de preferintele de anul trecut (care au fost Istanbul si Malaga).

Londra a fost destinatia preferata atat de femei cat si de barbati pentru rezervarea de destinatii de calatorie de pe dispozitivele mobile in prima jumatate a acestui an, restul topului variind insa in ce priveste urmatoarele pozitii: Frankfurt, Amsterdam, Paris si Atena fiind urmatoarele alegeri ale femeilor in timp ce locurile 2-5 in cazul topului preferintelor barbatilor romani sunt ocupate de Atena, Berlin, Roma si Amsterdam.

Bucurestiul se metine cea mai rezervata destinatie domestica de pe mobile de catre calatorii romani, fie ei barbati sau femei. In acelasi timp, Bucurestiul este principalul aeroport de plecare pentru acestia, fiind urmat in top de Iasi, Barcelona si Beirut.

Cine sunt cei care au facut rezervari de pe mobile in 2016 si cat au cheltuit?

Costul mediu al rezervarilor facute de pe dispozitive mobile de catre romani in prima jumatate a lui 2016 este de 198 euro, cea mai ieftina rezervare costand doar 18 euro (platiti pentru un zbor Iasi-Bucuresti), iar cea mai scumpa rezervare ajungand pana la 1.698 euro – pentru un zbor Bucuresti –Mallorca (Palma).

Calatorii romani care aleg sa foloseasca dispozitivele mobile pentru rezervarea vacantelor au o varsta medie de 34 de ani si si-au rezervat zborurile cu o medie de 32 de zile in avans.

In prima jumatate a lui 2016, barbatii au fost responsabili pentru 60% din totalul rezervarilor realizate de pe dispozitive mobile (din care 85% realizate pe versiunea mobila a site-ului si 15% folosind aplicatia iOS). La randul lor, femeile din Romania folosesc preponderent versiunea mobila a site-ului tripsta (89%) pentru rezervarile de pe mobile, doar 11% dintre ele folosind aplicatia iOS pentru a rezerva calatoriile.

Romanii care si-au rezervat vacante de pe mobile au facut acest lucru fie pe site-ul mobil al Tripsta, fie prin intermediul aplicatiei iOS dedicate a agentiei Tripsta. Rezervarile mobile au reprezentat 20% din totalul rezervarilor facute prin intermediul tripsta in prima jumatate a anului curent, fata de 14% anul trecut si inregistrand o crestere de 43%. Pe de alta parte, rezervarile facute de pe dispozitive iOS au reprezentat 3% din totalul rezervarilor realizate in prima jumatate a lui 2016.

Stire din data 22 Iunie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere