Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Turismul se clatina in Turcia

Turismul se clatina in Turcia

Situatia tensionata din Turcia, numeroasele atentate din ultimul an si jumatate si mai cu seama lovitura de stat esuata data vineri seara au lovit puternic in turism. In Istanbul, hotelierii spun ca incasarile au scazut aprope la jumatate. Ceva mai calma e situatia in sudul tarii, in Antalya – unde sunt multe resorturi preferate si de romani.

Sunt doua lumi diferite. In sudul Turciei, autoritatile incearca in aceasta perioada sa izoleze tot ceea ce inseamna partea de sud a Turciei, litoralul, zona Antalyei, din punct de vedere turistic fata de ceea ce se intampla in Ankara sau Istanbul, potrivit digi24.ro.

Autoritatile turce cunosc in acest moment ca au pierdut lupta pe plan turistic. In zona Istanbulului, conform datelor, rezervarile au scazut cu 40 de suta.

Oamenii care sosesc pe litoralul turcesc vin insa cu inima stransa. Hotelierii si autoritatile turce incearca sa creeze tot confortul de care au nevoie, atat din punct de vedere turistic, cat si al securitatii. Politia nu sta la vedere, prefera sa supravegheze tot prin intermediul serviciilor ca sa nu dea impresie turistilor ca zona in care se afla ar putea fi la randul ei vizata de atacuri teroriste sau instabilitati.

Aproximativ 90 de mii de romani vin in Antalya in fiecare an, fiind o zona pe care acestia o prefera. Cifrele de anul acesta sunt comparabile cu cele de anul trecut. Turcia castiga foarte multi bani din turism, aproximativ 80 de miliarde in fiecare an, undeva la 14 procente din PIB.

Stire din data 17 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere