Stiri din turism. Afla ultimele noutati din domeniul turismului. Fii la curent cu tot ce se intampla in turism vizitand Portalturism.com!

Turist roman in Antalya: Nu ne-a atacat nimeni, fiecare e cu treaba lui

Turist roman in Antalya: Nu ne-a atacat nimeni, fiecare e cu treaba lui

Situatia tensionata din Turcia, numeroasele atentate din ultimul an si jumatate si puciul esuat au lovit puternic in turism. La Istanbul, hotelierii se plang ca incasarile au scazut aproape la jumatate. Ceva mai calma este situatia in sudul tarii, in Antalya, unde sunt multe dintre hotelurile preferate de turistii romani.

Hotelurile gazduiesc aici, la peste o mie de kilometri distanta de forfota strazilor din Ankara, zeci de mii de turisti. Printre ei si Corina si Andrei Turcu, doi tineri veniti in luna de miere.

Andrei Turcu, turist roman: „E chiar foarte OK aici. Nu ne-a atacat nimeni, nu ne-a bagat nimeni in seama, fiecare e cu treaba lui.”

Este o lume paralela pe care Turcia se straduieste sa o mentina departe de atentatele si luptele de strada din Capitala. Interesul este urias. Antalya atrage anual venituri colosale din turism: aproape 80 de miliarde de euro.

Director hotel Antalya: „Aici, la noi, asa ceva nu s-a intamplat, nici in zona plajelor, nici in hoteluri, nici pe strada. Totul este linistit, din aceasta cauza nu simtim nevoia sa ridicam nivelul de securitate. ”

Turistii veniti anul acesta in concediu in Antalya sunt majoritatea europeni pe care violentele din Turcia nu ii impiedica sa vina in paradisul din sudul tarii.

„Este groaznic ce s-a intamplat in Ankara, dar aici noi nu vedem nimic. Asadar, suntem in siguranta.”

Laurentiu Radulescu, reporter Digi24: „In ciuda acestui fapt, Turcia, per total, a pierdut pana in luna aprilie a acestui an, 25% din turisti, comparand, desigur, cu tot ceea ce s-a intamplat cu un an in urma. Asta inseamna undeva la aproximativ opt miliarde de dolari. ”

In Istanbul si Ankara, numarul rezervarilor a scazut anul acesta cu pana la 50%. In Antalya, cu doar 10 procente. Exceptie fac zonele frecventate de turistii rusi. In Belek sau Kemer pierderile hotelierilor ating 40%, dupa ce rusii nu au mai venit pe litoralul turcesc.

Stire din data 18 Iulie 2016

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere